Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Απριλίου 21, 2014

Το ελληνικό Πάσχα της Νία Βαρντάλος και της συζύγου Τομ Χανκς


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σε Ορθόδοξη εκκλησία της Αμερικής εόρτασαν η Καλαβρυτινή Νία Βαρντάλος αλλά και η ελληνικής καταγωγής σύζυγος του Τομ Χανκς, Rita Wilson την Μεγάλη Παρασκευή.

Οι δύο πολύ διάσημες γυναίκες μεγάλωσαν σε ελληνικές παραδοσιακές οικογένειες ενώ είναι αφοσιωμένα μέλη της Ορθόδοξης εκκλησίας.

Η Νία Βαρντάλος η οποία έγινε διάσημη με την πολύ επιτυχημένη κωμωδία "Γάμος... αλά Ελληνικά" (My Big Fat Greek Wedding, 2002), στην οποία σατίριζε τις ελληνοαμερικανικές οικογένειες έχει ρίζες από το Δρυμό Καλαβρύτων.

Η Μαργαρίτα όπως είναι το πραγματικό όνομα της γυναίκας του Τομ Χάνκς - ο οποίος έχει επίσης βαπτισθεί Ορθόδοξος Χριστιανός μετά το γάμο του με την Rita - μπορεί να γεννήθηκε στο Λος Άντζελες, αλλά οι ρίζες της είναι Ελληνικές.

Ο Πομάκος πατέρας της, Χαλίλοβ Ιμπραίμοβ, γεννήθηκε στην Ξάνθη στα Πομακοχώρια και μετακόμισε στις ΗΠΑ όπου και πήρε την απόφαση να αλλάξει το όνομα του σε Άλαν Ουίλσον το 1960 εμπνεόμενος από την οδό στην οποία έμεναν.

Η μητέρα της γεννήθηκε σε ένα παραδοσιακό ελληνικό χωριό της Βορείου Ηπείρου, το οποίο σήμερα ανήκει στην Αλβανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου