Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.


Απριλίου 04, 2014

ΙΩΑΝΝΙΝΑ:Απολύσεις με αστήρικτες δικαιολογίες στην εταιρία ΒΙΚΟΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ – ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΠΟΤΩΝ
Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Την Τετάρτη 3 Απρίλη, η εταιρία εμφιαλώσεων νερών Βίκος, προχώρησε στις απολύσεις 2 εργαζομένων με γελοίες, αστήρικτες δικαιολογίες (η μία απόλυση έγινε γιατί ο απολυμένος ήπιε ένα μπουκάλι νερό!!). 
Αυτές οι απολύσεις είναι σε συνέχεια των εκβιασμών για ατομικές συμβάσεις, των προστίμων που με φτηνές δικαιολογίες επιβάλουν στους εργάτες, των καμερών παρακολούθησης, της τρομοκρατίας που επιβάλλουν στο συγκεκριμένο εργοστάσιο και που ουσιαστικά κάνουν τη ζωή των εργαζόμενων κόλαση.Αυτό που επιδιώκει η εργοδοσία της εταιρίας Βίκος με τις νέες απολύσεις, είναι να τρομοκρατήσει ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους που ήδη ζουν στην ανασφάλεια, αλλά και την αντικατάστασή τους με νέους, φτηνότερους εργαζόμενους, που θα δουλεύουν 5μηνα, εργαζόμενους που θα επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ και που ο μισθός τους δε θα ξεπερνά τα 400 ευρώ.

Η εταιρία Βίκος εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο το νομοθετικό οπλοστάσιο που της παρέχει η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα κόμματα του ευρωμονοδρόμου, με τις εντολές της ΕΕ και με την πλήρη στήριξη των τοπικών αρχών (περιφερειάρχη και δημάρχων) που τους παρέχουν τσάμπα ένα δημόσιο αγαθό όπως είναι το νερό.
Λίγες μέρες πριν, με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που στην ουσία τσακίζει ότι έμεινε όρθιο από εργατικά δικαιώματα, ο πρωθυπουργός μίλησε για ανάπτυξη. 

Όταν μιλάνε αυτοί για ανάπτυξη, εννοούν απολύσεις, φτηνούς εργάτες, μεγαλύτερα κέρδη για τους καπιταλιστές, κέρδη και ανάπτυξη που θα στηρίζονται στα αποκαΐδια των εργασιακών δικαιωμάτων μας.
Η εταιρία Βίκος διαφημίζεται σαν μία από τις 15 ταχύτατα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις, δεν αναφέρουν όμως πουθενά ότι αυτή η ανάπτυξη πατάει πάνω στο ξεζούμισμα των εργαζομένων. Παρουσιάζει κέρδη εκατομμυρίων ευρώ, δεν αναφέρουν όμως ότι αυτά προέρχονται από την εκμετάλλευση των εργαζομένων στην παραγωγή και από την τσάμπα στην ουσία πρώτη ύλη.
Η εταιρία Βίκος παίρνει την πρωτιά στην εργοδοτική τρομοκρατία.
Εργαζόμενοι, άνεργοι, εργάτες του Βίκου, τώρα ήρθε η ώρα να βάλουμε φρένο! Να μην περάσει η εργοδοτική τρομοκρατία. Να μην περάσουν οι απολύσεις.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ - ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου