Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 10, 2014

Η βρωμιά στην κουζίνα του Τζέιμι Όλιβερ

Τουλάχιστον σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις για τα ευρήματα των υγειονομικών αρχών στο κρεοπωλείο του διάσημου σεφ Τζέιμι Όλιβερ στο Λονδίνο.

Μετά από ελέγχους που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι το κρεοπωλείο όχι απλά δε τηρούσε τις απαραίτητες υγειονομικές αρχές αλλά τα προϊόντα του αποτελούν κίνδυνο για κάθε καταναλωτή.

Ειδικότερα, το Barbecoa βρίσκεται κοντά στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου και αυτό τροφοδοτεί με κρέατα και αλλαντικά το πανάκριβο εστιατόριο του σεφ που βρίσκεται στον ακριβώς επάνω όροφο.



Το υγειονομικό επισκέφθηκε το μαγαζί τον περασμένο Ιανουάριο και αυτά που βρήκε μόνο "γκουρμέ" δεν ήταν... Περιττώματα από ποντίκια, ληγμένα κρέατα, κρέατα με μούχλα, βρώμικα χασαπομάχαιρα και λερωμένες συσκευασίες. Μάλιστα, κάποια φιλέτα κοτόπουλου είχαν βγει από την αρχική τους συσκευασία και είχαν πακεταριστεί σε άλλη με ημερομηνία λήξης μια εβδομάδα αργότερα.



Ο έλεγχος έγινε πριν από τέσσερις μήνες, ωστόσο το σκάνδαλο έγινε τώρα γνωστό μετά από μία ανακοίνωση του σεφ ότι κλείνει «οικειοθελώς» το κατάστημα για 24 ώρες προκειμένου να γίνουν κάποιες βελτιώσεις. «Ανοίξαμε εκ νέου ύστερα από 24 ώρες και ο νέος έλεγχος του υγειονομικού βρήκε τα πάντα εντάξει» ανέφερε τελικά σε σχετικό δελτίο τύπου.



ΠΗΓΗ: IndependentRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου