Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 10, 2014

Διευκρινήσεις σχετικά με την καταγγελία περί αργοπορίας έλευσης του ασθενοφόρου του Ε.Κ.Α.Β. σε απλή νοσοκομειακή μεταφορά από το Νοσοκομείο του Ρίου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 10 Ιουνίου 2014

Διευκρινήσεις σχετικά με την καταγγελία περί αργοπορίας έλευσης του ασθενοφόρου του Ε.Κ.Α.Β. σε απλή νοσοκομειακή μεταφορά από το Νοσοκομείο του Ρίου!

Κατόπιν δημοσίευσης καταγγελίας περί αργοπορίας ασθενοφόρου του Ε.Κ.Α.Β. το οποίο είχε κληθεί για απλή νοσοκομειακή μεταφορά από το Νοσοκομείο του Ρίου στην οικία ασθενούς, θεωρούμε σκόπιμο να διευκρινιστούν τόσο τα πραγματικά γεγονότα όσο και ο ρόλος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) σε τέτοιου είδους περιστατικά:
To E.K.A.B. ως οργανισμός (αυτοδιοίκητος που υπάγεται στην εποπτεία του Υπουργείου Υγείας) εκτός της βασική του αποστολής που είναι ο συντονισμός της παροχής, σε έκτακτες περιπτώσεις, Άμεσης Βοήθειας και Επείγουσας Ιατρικής Φροντίδας στους πολίτες μεταφέροντας τους στις μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας, έχει πλέον υπό την ευθύνη του και τις νοσοκομειακές μεταφορές των διαφόρων ασθενών (βάσει της διαδικασίας της κινητικότητας οδηγών από τα Νοσοκομεία στο Ε.Κ.Α.Β.).
Όσον αφορά την περιοχή της Πάτρας, θα θέλαμε να γίνει γνωστό πως κάθε ημέρα οι νοσοκομειακές μεταφορές πραγματοποιούνται μετά τις 3 το μεσημέρι και με βάση τον προγραμματισμό του συντονιστικού κέντρου(πράγμα που γνωρίζουν τα Νοσοκομεία της κάθε περιοχής) του Ε.Κ.Α.Β.(τη συγκεκριμένη ημέρα ήταν προγραμματισμένες 9 παρόμοιες μεταφορές/ 4 εκτός Πατρών και 5 εντός Πατρών).
Επίσης, σε τέτοιου είδους διακομιδές (από τα Νοσοκομεία), χρησιμοποιούνται τα ασθενοφόρα οχήματα του κάθε Νοσοκομείου (αφού βάσει πρόσφατης εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας αυτά τα οχήματα είναι πλέον στη διάθεση προς χρήση από το Ε.Κ.Α.Β.) και όχι τα βασικά ασθενοφόρα του Οργανισμού που επωμίζονται την παροχή άμεσης προνοσοκομειακής φροντίδας σε έκτακτα περιστατικά(σαν αυτά που βρέθηκαν προ ημερών -σε ελάχιστο χρόνο-στον τόπο ανατροπής του λεωφορείου του Κ.Τ.Ε.Λ.-29/5/2014). Αυτός είναι και ο απλός λόγος που το ασθενοφόρο που αναφέρει ο καταγγέλλων δεν έγραφε Ε.Κ.Α.Β. αλλά Νοσοκομείο Ρίου (το αποσαφηνίζουμε μιας και δεν το ανέφερε στην Καταγγελία).
Βάσει των παραπάνω, είναι προφανές πως μάλλον υπήρξε ελλιπής ενημέρωση από το Νοσοκομείο σχετικά με τη διαδικασία εξιτηρίου της συγγενούς του καταγγέλλοντος, μιας και οι σχετικές διαδικασίες από πλευράς του Ε.Κ.Α.Β. είναι πολύ σαφείς και συγκεκριμένες.
Εν κατακλείδι, θα πρέπει να γίνει γνωστό πως όλες οι ενέργειες τόσο της Κεντρικής Διοίκησης του Ε.Κ.Α.Β. όσο και του Παραρτήματος της Πάτρας, διέπονται από τις αρχές της συνείδησης, της αξιοπρέπειας αλλά και του αισθήματος ευθύνης για την παροχή υπηρεσιών υγείας προς όλους.

 Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας

Παράρτημα Πάτρας:
Τέρμα Λεωφόρου Ιπποκράτους,
Ρίο, 26504 Πάτρα/Αχαΐα
T.: 2610 63 59 00-4

    Ο Διευθυντής
Μπαράκος Γρηγόρης

Κεντρική Υπηρεσία:
Τέρμα Οδού Υγείας, 115 27 Αθήνα
T.: 213 214 3000
F.: 213 214 3222

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου