Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 23, 2014

Sofia Vergara: Πως μπορείς να μιλήσεις άσχημα σε αυτή τη γυναίκα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δικαιούνται οι καλλονές να έχουν πατρίδα; Να διαποτίζονται από αισθήματα υπερηφάνειας για την χώρας όπου γεννήθηκαν;

Η μήπως ανήκουν σε ολόκληρο τον κόσμο και κυρίως στους άρρενες θαυμαστές τους,
ανεξαρτήτως εθνικότητας, και συνεπώς δεν μπορούν να εκδηλώνονται;


Από την Μαργαρίτα Πουρνάρα

Αν κρίνουμε από την αντίδραση των Ελλήνων φιλάθλων στους πανηγυρισμούς της Κολομβιανής Σοφία Βεργκάρα για την νίκη της ποδοσφαιρικής ομάδας της χώρα της Λατινικής Αμερικής επί της Εθνικής μας, ισχύει το δεύτερο. Τα δύο σχόλια του ενθουσιασμού που ποστάρησε στο FB η ηθοποιός, εξόργισε αρκετούς οπαδούς της Εθνικής που αντέδρασαν ακαριαία με αχαρακτήριστες εκφράσεις στο προφίλ της. Μέσα σε μερικές ώρες, αρκετοί συνέχισαν το βρισίδι και χιλιάδες άλλοι έκαναν like.


Ακολούθησαν μάλιστα και προειδοποιήσεις να μην ξαναπατήσει το πόδι της στην Ελλάδα. Πέρυσι είχε ευχαριστηθεί τις διακοπές της στην Μύκονο και η επισκεψή της στις Κυκλάδες είχε λάβει μεγάλη δημοσιότητα. Και ενώ ήταν ενθουσιασμένη με τις ομορφιές του νησιού των Ανέμων που χάρηκε μαζί με τον αγαπημένο της αλλά και φίλους της, φέτος δύσκολα θα αποφασίσει να έρθει, καθώς μια σειρά από τα σχόλια που δέχθηκε ήταν γραμμένα στα αγγλικά έτσι ώστε να μην χρειάζονται μετάφραση.






Η Βεργκάρα που γεννήθηκε το 1972 στην Κολομβία είναι ηθοποιός, μοντέλο και τηλεπαρουσιάστρια. Μαζί με την συμπατριώτισά της Σακίρα, είναι από τις πλέον γνωστές Κολομβιανές διεθνώς. Μεγάλωσε σε μια οικογένεια που ήταν καθολική και πήγε καλό σχολείο όπου τα μαθήματα γίνονταν στα ισπανικά και τα αγγλικά. Στα 18 της παντρεύτηκε και σύντομα απέκτησε έναν γιο αλλά ο γάμος δεν διήρκεσε πολύ. Εκείνη την περίοδο ήθελε να γίνει οδοντίατρος και μάλιστα γράφτηκε στο πανεπιστήμιο για να πάρει τα προπαρασκευαστικά μαθήματα. Ομως οι ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν στο μεταξύ για μια καριέρα ως μοντέλο, την έκαναν γρήγορα να αλλάξει γνώμη και να μην ολοκληρώσει τις σπουδές της. Η Βεργκάρα γεννήθηκε φυσική ξανθιά, αλλά συχνά αναγκαζόταν να αλλάζει το χρώμα των μαλλιών της σε πιο σκούρο για να έχει πιο πολύ το look της στερεοτυπικής λατινοαμερικανικης ομορφιάς.

Την πρωτοανακάλυψε ένας φωτογράφος όταν την είδε να περπατά σε μια παραλία της Κολομβίας. Η ίδια λέει σήμερα ότι αν δεν είχε πάει εκείνη την ημέρα για κολύμπι, σήμερα θα ήταν οδοντίατρος και παντρεμένη με πολλά παιδιά. Σε πολύ νεαρή ηλικία έκανε ένα διαφημιστικό για την Pepsi. Μετακόμμισε στην πρωτεύουσα Μπογκοτά και στα 20 της χρόνια έκανε το ντεμπούτο της στην τηλεόραση όπου πρωταγωνίστησε σε δύο σειρές με ταξιδιωτικά ρεπορτάζ σε διάφορα μέρη του πλανήτη. Στα περισσότερα πλάνα εμφανιζόταν με μπικίνι που αναδείκνυε τα χαρίσματά της. Η σειρές προβλήθηκαν σε ισπανόφωνα δίκτυα παναμερικανικής εμβέλειας και έτσι η Βεργκάρα έγινε γνωστή και στις ΗΠΑ.

Λίγο αργότερα αποφάσισε να αφήσει πίσω της την πατρίδα της, όπου η ασταθής κατάσταση είχε ήδη δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στην οικογένειά της. Ενας από τους αδελφούς της είχε δολοφονηθεί σε μια απόπειρα απαγωγής. Ετσι η καλλονή μετακόμμισε στις ΗΠΑ με ορισμένους από τους συγγενείς της (τον γιο, την μητέρα και μια από τις αδελφές της) και αποφάσισε να ξεκινήσει μια καινούρια ζωή. Εγκαταστάθηκε στο Μαϊάμι, την πόλη όπου ο πληθυσμός είναι σε μεγάλο βαθμό ισπανόφωνος. Στην Αμερική συνεργάστηκε με το ABC και εμφανίστηκε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές που της χάρισαν μεγάλη αναγνωρισιμότητα και διεθνή φήμη. Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes το 2012 ήταν η καλύτερα αμοιβόμενη εκπρόσωπος του ασθενούς φύλου στην αμερικανική τηλεόραση με 19 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Το 2011 και το 2012 εμφανίστηκε σε δύο διαφημιστικά σποτ της Pepsi με τον Ντέϊβιντ Μπέκαμ. Εχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες από το 2002 και μετά. Oσο για την αγαπημένη της ατάκα (που κολλάει και στις απειλές που δέχθηκε από τους Ελληνες) “Δεν φοβάμαι τίποτα. Είμαι Κολομβιανή”.








Μερικές ακόμα ατάκες της Σοφία Βεργκάρα που μας άρεσαν



Για τις τηλεοπτικές της εμφανίσεις: “”Δεν με νοιάζει να δείχνω ηλίθια ή χαζή ή άσχημη. Μόνο έτσι μπορείς να υποδυθείς τους κωμικούς ρόλους. Δεν μπορώ να σκέφτομαι εκείνη την ώρα αν τα μαλλιά μου είναι τέλεια χτενισμένα. Αν αφήσεις πίσω σου τις ανασφάλειές σου, τότε μπορείς να γίνεις αστείος”.

Για την εξωτερική εμφάνιση: “Το δόγμα μου είναι να τονίζει κανείς τα σημεία στα οποία υπερτερεί. Αν έχει κανείς ωραία πόδια πρέπει να τα δείχνει. Αν όχι, ας φορέσει καλσόν”

Για τα μαλλιά της: “Είμαι φυσική ξανθιά. Οταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με την υποκριτική και πήγαινα στις οντισιόν δεν ήξεραν που να με κατατάξουν. Εδειχνα αισθησιακή και είχα ξένη προφορά αλλά είχα ξανθά μαλλιά. Ηταν η δική τους άγνοια. Νόμιζαν ότι όλες οι Λατινες μοιάζουν με την Σάλμα Χάγιεκ. Μόλις έβαψα τα μαλλιά μου μαύρα τότε είπαν να μια καυτή λατινοαμερικάνα γκόμενα...”.

Για την ζωή: “Είμαι άφοβη και δεν παραπονιέμαι. Ακόμα και όταν τα πράγματα είναι φρικτά, συνεχίζω.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου