Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους, οι μετανάστες κήρυξαν 48ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για την πρόσφατη επιχείρηση της αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή της Σκάλας, που ανάγκασε πολλούς ομοεθνείς τους να σταματήσουν τις εργασίες. Ωστόσο, η απόφαση τους για αποχή από την εργασία, είχε αρνητικό αντίκτυπο στη τοπική παραγωγή.
Ζημιώνεται η αγροτική παραγωγή
Σε επικοινωνία που είχε ο “ΛΤ” με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εσπεριδοειδών Αγίου Γεωργίου Σκάλας κ. Πέτρο Μπλέτα, προέκυψε ότι «η αστυνομία με τις εφόδους της κάθε Τετάρτη και Παρασκευή διώχνει πολλούς εργάτες, απαραίτητους για τις καλλιέργειες», ενώ, όπως δήλωσε, πολλοί παραγωγοί είναι δυσαρεστημένοι από το γεγονός ότι έχουν μείνει χωρίς τα απαραίτητα εργατικά χέρια, σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για το πορτοκάλι.
Ο κ. Μπλέτας τόνισε ότι «αυτή η κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα να μείνουν πίσω πολλές παραγγελίες και εξαγωγές, ζημιώνοντας έναν ήδη προβληματικό τομέα της αγροτικής παραγωγής της περιοχής».
Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, αναφέρθηκε στις αυτονόητες ευθύνες που έχει η Πολιτεία. Χαρακτηριστικά είπε: «Είναι δουλειά των αρμόδιων κρατικών φορέων να χορηγήσουν άδειες και να ελέγξουν ποιοι μπαίνουν στη χώρα παράνομα, ενώ το κράτος οφείλει να χορηγήσει δελτίο εργασίας στους Πακιστανούς, για να εργάζονται νόμιμα και να πληρώνουν τις εισφορές τους όπως κάθε άλλος εργαζόμενος».
Οι πακιστανικής καταγωγής εργάτες της Σκάλας ενδέχεται να επαναλάβουν το πρόσφατο εγχείρημα τους σε μια προσπάθεια να αλλάξουν την κατάσταση. Πάντως, σε κάθε περίπτωση αυτοί που ζημιώνονται είναι η αξιοπιστία των κρατικών φορέων και η τοπική οικονομία.
olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου