Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 06, 2014

Γερό μάθημα σε …καταγγελιάκια ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

Το ίδιο πάντα ίδιο πρόσωπο κρύβονταν πίσω από σωρηδόν καταγγελίες και στη συνέχεια ελέγχους που δέχονταν γνωστός καταστηματάρχης στο Βόλο. Τελικά ο επιχειρηματίας βρήκε τον τρόπο να απαλλαγεί από τη μανία του και να του δώσει γερό μάθημα


Δέχθηκε τον έλεγχο της αστυνομίας 57 φορές σε δύο μήνες (!) –μετρημένες μία προς μία- γνωστός καταστηματάρχης του Βόλου. Πίσω από κάθε καταγγελία το ίδιο πρόσωπο. Ενα από τα γνωστά άτομα στην πόλη, τα οποία ζουν σε βάρος άλλων, έχοντας τη μανία του καταδότη…

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Το συγκεκριμένο δίμηνο έβγαλε τον επιχειρηματία εκτός ορίων. Τρία χρόνια τουλάχιστον αντιμετωπίζει τις ακατάπαυστες καταγγελίες του δήθεν «δημόσιου κατήγορου», σύμφωνα με πληροφορίες από ελεγκτές υπηρεσιών που ενεπλάκησαν στην υπόθεση. Το κοντέρ των αναφορών που έγιναν από το συγκεκριμένο πρόσωπο σε βάρος της επιχείρησης έδειξε «κόκκινο», το ίδιο και η υπομονή του ιδιοκτήτη. Ο επιχειρηματίας είχε χάσει τον ύπνο του. Δεν είχε, όμως, τη διάθεση να καταρρεύσει για χάρη ενός κατ’ επάγγελμα καταγγελιάκια. Τελικά τη λύση τη βρήκε, δίνοντας τέλος στην πολύχρονη ταλαιπωρία του. Πώς; Με το ίδιο ακριβώς νόμισμα!

Ο αυτόκλητος «υπερασπιστής του νόμου»

Η δικομανία του καταγγέλλοντος έχει υπερβεί κάθε όριο. Εχει μετατραπεί στο βραχνά των δικαστηρίων του Βόλου. Η δουλειά του είναι να περιφέρεται στους διαδρόμους του δικαστικού μεγάρου, να εισβάλλει στα γραφεία λες και είναι τσιφλίκι του, να αιτείται υπογραφές, σφραγίδες και έγγραφα και να απαιτεί επίσπευση των υποθέσεών του.


Οι υποθέσεις, τις οποίες έχει ανοίξει ενώπιον είναι αμέτρητες, σύμφωνα με πληροφορίες. Μανία κατά πάντων. Ο …αυτόκλητος «υπερασπιστής του νόμου», μόνιμα με φακέλους υπό μάλης μπαινοβγαίνει στα δικαστήρια. Κάτι σε μασκότ μοιάζει πλέον η παρουσία του στους χώρους απονομής δικαιοσύνης. Ειδικά, όμως, κοντά στην πανσέληνο… η καταγγελτική του διάθεση βρίσκεται σε έξαρση.


Στα δικαστήρια εξαντλείται το ήμισυ της καθημερινότητάς του. Το υπόλοιπο του 24ωρου το διαθέτει σε καταγγελίες ανάμεσα σε λιμενικό, αστυνομία, πιθανότατα και άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Μόλις τα δικαστήρια κλειδώσουν, μετά το τέλος του ωραρίου, μετατρέπεται σε εφιάλτη των τηλεφωνικών κέντρων των σωμάτων ασφαλείας. Μόνιμα καταγγέλλει καταστηματάρχες για τραπεζοκαθίσματα, ηχορύπανση, άδειες και ό,τι άλλο μπορέσει να σκεφτεί ο ταλαιπωρημένος εγκέφαλός του.


Σε αδυναμία εξαιτίας της θέσης τους να …αρχειοθετήσουν τις επίμονες, παράλογες και πολλαπλές σε ημερήσια βάση αναφορές του –σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να αντιμετωπίσουν την παράβαση καθήκοντος- όργανα τάξης αναγκάζονται να απασχοληθούν και να μεταβούν στο κατάστημα, για το οποίο έγινε η καταγγελία. Να δουν για άλλη μια φορά τον ίδιο καταστηματάρχη, να ζητήσουν για άλλη μια φορά τα χαρτιά του, να προβούν για πολλοστή φορά σε μικρό χρονικό διάστημα σε συστάσεις ή επιβολή προστίμου.


Οι περιγραφές για τον άνθρωπο-βραχνά, τις απειλές του οποίου αντιμετωπίζουν επί χρόνια τώρα στο Βόλο επιχειρηματίες, είναι μόνο σε περίληψη ώστε να σκιαγραφήσουν στο ελάχιστο τον χαρακτήρα του. Επιτέλους, όμως, ήρθε η στιγμή να βρει τον δάσκαλό του. Ο επιχειρηματίας που βρήκε τον μπελά του από τις διαρκείς καταγγελίες που δέχονταν, πήρε τη ρεβάνς με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με καταγγελία. Μία, όμως, στάθηκε αρκετή για να σταματήσει το κακό.

Ο επιχειρηματίας

Από την πλευρά του ο επιχειρηματίας είχε εξαντλήσει κάθε περιθώριο να παλέψει με τη μανία του κατ’ επάγγελμα «καρφιού». Εχοντας αναλάβει τα ηνία του καταστήματος που επί δεκαετίες διατηρούσε ο πατέρας του, δίνει τη δική του μάχη για τα μηνιαία λειτουργικά έξοδα, τις υποχρεώσεις, στη σωστή λειτουργία της επιχείρησης, τη διατήρηση ενός παραδοσιακού στο χώρο ονόματος.

Ποτέ δεν πτοήθηκε μπροστά σε εξαντλητικά ωράρια εργασίας, ούτε έκανε βήμα πίσω απέναντι στις οικονομικές υποχρεώσεις, οι οποίες διογκώθηκαν, όπως για όλους, στα χρόνια της κρίσης. Ομως, με την περίπτωση του συγκεκριμένου ατόμου άρχισε να λυγίζει ψυχολογικά.

Το σκέφτηκε πολύ, μέχρι που μετά τους 57 ελέγχους σε ένα δίμηνο, αποφάσισε να αναλάβει τις έρευνες. Φέρεται να ρώτησε, να έψαξε και να βρήκε το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο του καταδότη: ένα διαμέρισμα. Ζήτησε από πολιτικό μηχανικό να προχωρήσει σε εξωτερική αυτοψία του διαμερίσματος και το έμπειρο μάτι του ειδικού εντόπισε τις παραβάσεις.

Προχώρησε σε καταγγελία με συγκεκριμένα στοιχεία για τις αυθαιρεσίες του ακινήτου στην Πολεοδομία. Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, με έννοια για τον «νόμο και την τάξη» φαίνεται ότι δεν ενοχλούνταν από τις δικές του παρανομίες, παρά μόνο των άλλων.

Το συμφωνητικό

Κλιμάκιο της Πολεοδομίας, μετά από την επώνυμη καταγγελία, προχώρησε σε αυτοψία, ώστε να συντάξει έκθεση με τις αυθαιρεσίες. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το πρόστιμο για τις παραβάσεις θα ήταν τουλάχιστον 15.000 ευρώ. Ομως, ο καταδότης όλων, στη δική του περίπτωση ενοχλήθηκε και αρνήθηκε τον έλεγχο και παρέμενε κλειδωμένος στο σπίτι του, δίχως να επιτρέπει την είσοδο των ελεγκτών. Μέχρι αστυνομία μετέβη στην κατοικία του μαζί με το κλιμάκιο ελέγχου. Μόλις πληροφορήθηκε ποιος προχώρησε στην καταγγελία, έσπευσε να βρει τρόπο επικοινωνίας και …συνεννόησης μαζί του.

Το αποτέλεσμα ήταν να υπογράψει συμφωνητικό, ώστε η αναφορά στην Πολεοδομία να αποσυρθεί. Υπέγραψε ότι δεν πρόκειται να ξανασχοληθεί με τον επιχειρηματία. Διαφορετικά ο νόμος, για τον οποίο κόπτεται, τον περιμένει…





Πηγή: Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου