Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 28, 2014

Βίντεο: Εκτίναξη πιλότου μαχητικού Α-7


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Η πτώση του A-7 στην Κομοτηνή και η χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος από μέρους του πιλότου μας δείχνουν το πόσο απαιτητικό και επικίνδυνο είναι το επάγγελμα του πιλότου.

Η εκτίναξη είναι μια επίπονη για τον ανθρώπινο οργανισμό διαδικασία που οδηγεί ακόμη και σε στιγμιαία λιποθυμία. Ο πιλότος εκτοξεύεται από το αεροσκάφος σε ικανό ύψος για να μπορέσει να ενεργοποιηθεί το αλεξίπτωτο.

Τα σύγχρονα εκτινασσόμενα καθίσματα είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να ενεργοποιούνται σε μηδέν ύψος- μηδέν ταχύτητα. Είναι μια πολύ επικίνδυνη διαδικασία που απαιτούν μεγάλο επίπεδο ψυχραιμίας από μέρους του πιλότου.

Δείτε τη διαδικασία της εγκατάλειψης ενός μαχητικού Α-7 του USN από αεροπλανοφόρο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου