Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 26, 2014

Καταγγελία πολίτη για τη λειτουργία του Κ.Υ. Αλμυρού

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Καταγγελία πολίτη για τη λειτουργία του Κ.Υ. ΑλμυρούΠρόεδρος Τ.Κ. Πτελεού: Δεν ενημερώνει ο γιατρός για το πρόγραμμα επισκέψεων

Μεγάλη προσέλευση σημειώθηκε από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 22 Αυγούστου στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού. Ενώ η δύναμη σε γιατρούς έχει μειωθεί, μιας και υπάρχουν οι καλοκαιρινές άδειες, αναγνώστης μας καταγγέλλει ότι δεν προσήλθαν στο απαιτούμενο ωράριο προς την εξυπηρέτηση των πολιτών. Σε όλα τα παραπάνω, έρχεται να προστεθεί και το συχνό πρόβλημα με το σύστημα συνταγογράφησης, το οποίο συνεχώς υπολειτουργεί.

Το πρωί της Παρασκευής, λίγο μετά τις 11 το πρωί, κάτοικος Πτελεού, μας κατήγγειλε, ότι πήγε στο Κ.Υ. Αλμυρού γύρω στις 9 και μέχρι τις 10, δεν είχε εξυπηρετηθεί. Όπως της εξήγησαν εργαζόμενοι στο Κ.Υ. Αλμυρού, είχε «πέσει» το σύστημα συνταγογράφησης και σημειώνονταν καθυστερήσεις. Όπως η ίδια ισχυρίζεται –τα στοιχεία της οποίας τα έχουμε στη διάθεσή μας- ενώ «ο κόσμος περίμενε να εξυπηρετηθεί και η μία γιατρός προσπαθούσε, η δεύτερη γιατρός διαπίστωσα ότι ήταν σε άλλο γραφείο και δεν εξυπηρετούσε –κατά το λεγόμενά της- πολίτες. Ενώ θα έπρεπε να εξετάσει όσους ήταν στο διάδρομο και ήταν πολλοί, εκείνη έγραφε φάρμακα από κατοίκους γειτονικού χωριού».

Επικοινωνήσαμε με την εν λόγω γιατρό του Κ.Υ. Αλμυρού, προκειμένου να ακούσουμε και τη δική της πλευρά και μας είπε τα εξής: «Την Παρασκευή, κανονικά υπηρετούσα σε Περιφερειακό Ιατρείο, αλλά ο Διευθυντής μου ζήτησε, να εξυπηρετήσω τις αυξημένες ανάγκες στο Κ.Υ. Αλμυρού. Πριν πάω, πέρασα από το ιατρείο του χωριού και πήρα τα βιβλιάρια των ασθενών, ώστε να τους γράψω τα φάρμακά τους. Σχετικά με το περιστατικό που σημειώθηκε, το πρωί της Παρασκευής υπήρχε πρόβλημα με το σύστημα συνταγογράφησης το οποίο είχε πέσει. Αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει και η άλλη γιατρός του Κ.Υ. Αλμυρού. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, εξυπηρετώ ήδη ασθενείς».

Ελ. Σαλάτα-Μπουρτζή: Δεν ενημερώνει ο γιατρός για το πρόγραμμα επισκέψεών του

Καταγγέλλει στον «Λαό του Αλμυρού» η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ελένη Μπουρτζή: «Ενώ θα έπρεπε να καλυπτόμαστε τρεις φορές την εβδομάδα, δυστυχώς ο γιατρός δεν έρχεται τις προγραμματισμένες ημέρες. Καταλαβαίνω, ότι μπορεί να του έχει τύχει κάτι έκτακτο, γιατρός είναι, αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν ενημερωνόμαστε για τις ημέρες που θα δεν θα μπορεί να έρχεται, ώστε να λαμβάνουμε τα μέτρα μας», ξεκαθαρίζει η κα Μπουρτζή.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου