Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Απριλίου 18, 2015

Κρέμα μπανόφι με καραμέλα γάλακτος

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
crema_banofee_wide
Βελούδινη κρέμα μπανάνας με τυρί κρέμα και κρέμα γάλακτος, πάνω σε τριμμένα πασχαλινά κουλουράκια και σερβιρισμένα με σος καραμέλας γάλακτος. Πας στοίχημα πως όταν το δοκιμάσεις θα μπορείς να το περιγράψεις μόνο με μουγκρητά απόλαυσης;


Τα Cookle-ακια ζούμε για εκείνες τις στιγμές που καθόμαστε με έναν καφέ στο χέρι και φανταζόμαστε τι φαγητό θα μπορούσαμε να φτιάξουμε.



Αυτή τη φορά, την έμπνευση μας έδωσαν τα πασχαλινά κουλούρια που έμειναν από τις γιορτές. Πες ο ένας, συμπλήρωσε ο άλλος, συμφωνήσαμε με τη Νατάσα πως αυτό είναι ένα από τα πιο ακαταμάχητα αριστουργήματα του blog. Τόσο γιατί αν το δοκιμάσεις παθαίνεις παροξυσμό, όσο και γιατί γίνεται πανεύκολα.




Και το όνομα αυτού, κρέμα μπανόφι με βάση από θρυμματισμένα κουλούρια και σος καραμέλας γάλακτος! Απλά ένας ικανός λόγος να ξαναφτιάξουμε κουλούρια κι ας έχει περάσει το Πάσχα ανεπιστρεπτί.

Υλικά για 6-8 μερίδες


10-12 μέτρια κουλούρια
Για την κρέμα μπανόφι: 2 ώριμες μπανάνες
4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
400ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. τυρί κρέμα
Για την καραμέλα γάλακτος: 150γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
200ml κρέμα γάλακτος

Προετοιμασία
Θρυμμάτισε τα κουλουράκια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Μοίρασε σε χαμηλά ποτήρια του κρασιού.
Βάλε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη σε ένα μεγάλο μπολ. Χτύπησε με το σύρμα ή στο μίξερ να γίνει αραιή σαντιγί, χωρίς όμως να σφίξει τελείως. Πρόσθεσε το τυρί κρέμα και τις μπανάνες λιωμένες. Ανακάτεψε καλά να γίνουν ένα μείγμα.
Μοίρασε την κρέμα στα ποτήρια, πάνω από το τριμμένο κουλούρι.
Βάλε λίγη ζάχαρη σε αντικολλητικό τηγάνι που έχει κάψει. Αφού λιώσε, πρόσθεσε λίγη ακόμη και επανέλαβε σιγά, σιγά τη διαδικασία να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει καραμέλα. Πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και ανακάτεψε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Άφησε την καραμέλα γάλακτος να κρυώσει ελαφρά και κάλυψε την επιφάνεια κάθε ποτηριού.
Βάλε το γλυκό στο ψυγείο για 1-2 ώρες πριν το σερβίρεις να είναι δροσερό.



Tip no. 1: Περιττό να αναφέρουμε πως αν δεν σου έμειναν κουλουράκια μπορείς να φτιάξεις τη βάση από μπισκότα. Προσπάθησε μόνο να είναι όσο γίνεται λιγότερο γλυκά.

Tip no. 2: Μην ταραχτείς όταν ρίξεις την κρέμα γάλακτος στην καραμέλα. Η τελευταία έχει την τάση να σφίγγει στην πρώτη επαφή, αλλά θα λιώσει τέλεια με υπομονή και υπομονή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου