Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 03, 2015

Φορολογικές παραβάσεις και αδήλωτη εργασία σε επιχειρήσεις των βορείων προαστίων



Παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας διαπιστώθηκαν σε καταστήματα υγεινομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές της Αθήνας και σε ένα ιατρείο, στη διάρκεια ελέγχων της Οικονομικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα:
Σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι διαπιστώθηκε η μη έκδοση οκτώ αποδείξεων και η απασχόληση δύο εργαζομένων, οι οποίοι δεν αναγράφονταν στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.
Σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι διαπιστώθηκε η μη έκδοση πέντε αποδείξεων και η απασχόληση έξι εργαζομένων, για τους οποίους δεν επεδείχθησαν οι πίνακες προσωπικού.
Σε εστιατόριο-ζυθοπωλείο στο Χαλάνδρι διαπιστώθηκε η απασχόληση ενός αλλοδαπού εργαζόμενου, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού και παράλληλα δεν διέθετε τα προβλεπόμενα νόμιμα έγγραφα παραμονής του στη χώρα.
Σε καφέ-μπαρ στη Νέα Ερυθραία διαπιστώθηκε η απασχόληση τριών εργαζομένων, για τους οποίους δεν επεδείχθησαν οι πίνακες προσωπικού.
Σε εστιατόριο σνακ-μπαρ στη Νέα Ερυθραία διαπιστώθηκε η απασχόληση 25 εργαζομένων, για τους οποίους δεν επεδείχθησαν οι πίνακες προσωπικού.
Σε καφετέρια στο Γαλάτσι διαπιστώθηκε η απασχόληση μίας εργαζόμενης, η οποία δεν ήταν καταχωρημένη στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.
Σε ιατρείο στην Αθήνα διαπιστώθηκε από τον επιτόπιο φορολογικό έλεγχο η μη έκδοση μίας απόδειξης παροχής υπηρεσιών.

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου