Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 06, 2015

Γενετικά μεταλλαγμένα γουρουνάκια προς πώληση για κατοικίδια

Γενετικά μεταλλαγμένα γουρουνάκια προς πώληση για κατοικίδιαRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κινέζοι επιστήμονες σας δίνουν την δυνατότητα για μόλις 1600 δολάρια να αποκτήσετε το δικό σας μίνι γουρουνάκι.

Είναι γεγονός πως τα μικρό καμωμένα ζωάκια είναι αυτά που πουλάνε περισσότερο στα pet shop, σε όλον τον κόσμο. Αυτό φαίνεται πως σκέφτηκαν και οι επιστήμονες στο κέντρο γενετικών μελετών BGI, στην πόλη Shenzhen της Κίνας.

Και δεν ανακοίνωσαν μόνο την μελέτη τους, αλλά ανακοίνωσαν ακόμα και το κόστος πώλησης και πως είδη έχει ξεκινήσει η παραγωγή τους.



Αυτό που όπως ανακοίνωσαν έκαναν ήταν ‘απλό’, πήραν το πιο μικροκαμωμένο από την ίδια την φύση είδος γουρουνιών που ονομάζετε Bama, και πρόσθεσαν στο DNA ένα ένζυμο που ονομάζετε TALEN και δεν επιτρέπει σε ένα από τα δύο είδη ορμονών που βοηθούν στην ανάπτυξη του σώματος του ζώου, να λειτουργήσει.
Οι μικροχοίρους (φωτογραφία) εκτράφηκαν σε γονιδιωματική ινστιτούτο BGI και είναι μια τροποποιημένη έκδοση του μικρού ράτσα χοίρων είναι γνωστή ως Bama.  Τα τροποποιημένα ζώα ζυγίζονται £ 33 (15kg) - περίπου το ίδιο με ένα μεσαίου μεγέθους σκυλί - και ήταν αρχικά εκτρέφονται ως μοντέλα για τις ανθρώπινες ασθένειες.  Οι τιμές αναμένεται να ξεκινήσει στα 10.000 γιουάν (£ 1.040)
Σύμφωνα με τον κύριο Yong Li, υπεύθυνο του προγράμματος, τα έως τώρα ζωάκια που έχουν δημιουργήσει χαίρουν άκρας υγείας, και σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμα να βγουν στο εμπόριο.
Συγκριτικά, η αρχική μικροχοίρους Bama (στοκ) ζυγίζουν μεταξύ £ 77 και £ 110 (35kg και 50kg) ενώ εκμετάλλευση χοίροι ζυγίζουν πάνω από £ 220 (110kg).  Στο μέλλον, οι πελάτες που αγοράζουν τα μικροχοίρους BGI θα είναι επίσης δυνητικά να είναι σε θέση να επιλέξετε διαφορετικά χρώματα παλτό και τα πρότυπα χάρη σε αυτό το γονίδιο-μοντάζ της τεχνολογίας




επιμέλεια:kataggeilte.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου