Παρά την λανθασμένη αντίληψη πως πρόκειται για ένα καθαρά αμερικανικό γλυκό... οι ιστορικές πηγές αναφέρουν ότι το πρώτο
cheesecake το έφτιαξαν στη Σάμο, περί το 2000π.χ.
Μάλιστα, ήταν επίσημη τροφή των αθλητών που συμμετείχαν στους ολυμπιακούς αγώνες το 776 π.χ. καθώς αποτελούσε πηγή ενέργειας χωρίς πρόσθετα λίπη.
Εν έτη 2015 ήρθε η ώρα το cheesecake να επιστρέψει στις ρίζες του μέσω του σεφ Μωραΐτη Μιχάλη , ο όποιος αναδεικνύει την πλούσια γεύση του μέσα από ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα. Ο σεφ χρησιμοποιεί καραμελωμένα παξιμάδια στην βάση, ξινoμυζήθρα και ανθότυρο για την κρέμα και τέλος για την κορυφή μαρμελάδα από τοματίνια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου