Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Απριλίου 12, 2016

Σκωτσέζοι προς Λονδίνο: Δώστε πίσω στους Έλληνες τα Μάρμαρα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το κόμμα των Σκοτσέζων στην Βρετανική Βουλή ανέφερε πως «τα Μάρμαρα του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα» και πρόσθεσε πως «δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι οι Έλληνες θα είναι σε θέση να τα προστατεύσουν και να τα διατηρήσουν όπως πρέπει».

Αναλυτικά η δήλωση:
«Το κόμμα μας υποστηρίζει το ελληνικό αίτημα και μάλιστα ο προηγούμενος υπουργός Πολιτισμού στην τοπική κυβέρνηση της Σκοτίας, Μάικλ Ράσελ, είχε εκφραστεί με πάθος για τον επαναπατρισμό των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Θεωρούμε ότι οι Έλληνες είναι αναμφισβήτητα ικανοί και άξιοι να εκθέτουν και να συντηρούν σωστά τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Υποστηρίζουμε επίσης την άποψη ότι ο ελληνικός λαός έχει δίκιο να ζητάει την επιστροφή τους, που αποτελεί τον πλέον σημαντικό πολιτιστικό θησαυρό».





prisonplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου