Μερίδες 8 κύπελλα
¼ φλιτζάνι βούτυρο, κομμένο σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας. καστανή ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι νερό
αλεύρι 1 φλιτζάνι
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
4 αυγά μαγείρεμα ψεκασμού πετρελαίου
Λάδι για τηγάνισμα
ζάχαρη
κανέλα
Παγωτό Hot φοντάν και καραμέλα κάλυμμα (προαιρετικό)
Εξοπλισμός: κορνέ με μια μικρή άκρη αστεριών Muffin κασσίτερο (6 έως 12 φλιτζάνια)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ
Σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, μαύρη ζάχαρη, το αλάτι και το νερό, και αφήνουμε να πάρει βράση. Μόλις το βούτυρο έχει λιώσει πλήρως και το μίγμα αρχίζει να βράζει, χαμηλώνουμε τη θερμκρασία σε μέτρια προς χαμηλή και προσθέτουμε το αλεύρι.
Χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι, ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να δέσει για να σχηματίσουν μια μπάλα (περίπου 1 λεπτό).
Αφαιρέστε το από την φωτιά και αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα
Ανακατέψτε το εκχύλισμα βανίλιας και προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, να είτε σίγουρος ότι ενσωματώθηκε πλήρως κάθε αυγό πριν την προσθήκη του επόμενου. Μόλις ενσωματωθούν όλα τα αυγά, το μεταφέρετε σε μια σακούλα κορνέν με μια μικρή άκρη αστεριών. Αναποδογυρίστε ένα muffin κασσίτερου και ψεκάστε καλά με αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος. Γεμίστε με ζύμη γύρω από τα ανεστραμμένα κύπελλα στις σπείρες για να σχηματίσουν τα κύπελλα. Αμέσως μεταφέρετε το δίσκο στην κατάψυξη και να παγώσει μέχρις στερεοποιηθεί. (περίπου 3 ώρες ή όλη τη νύχτα).
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα σε 175 C). Αφαιρέστε τα κυπελλάκια από την κατάψυξη και λυγίστε το να απελευθερωθούν(μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε επίσης ένα μικρό μαχαίρι κάτω από το κάτω άκρο να τους απελευθερώσουν αρχικά).
Τις τηγανίζουμε σε παρτίδες, μέχρι να κοκκινίσουν όχι περισσότερο από 3 λεπτά.
Μόλις επιτευχθεί το επιθυμητό χρώμα, και τα στραγγίσουμε από το λάδι στη συνέχεια, τα ρίχνουμε σε ζάχαρη με κανέλα. Γεμίστε με το αγαπημένο παγωτό προσθέστε σιρόπι, φράουλες ή βατόμουρα και ...
Απολαύστε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου