Το 2015, τελείωσε το εμπάργκο ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κούβα και πλέον τα περίφημα κουβανέζικα πούρα μπορούσαν να εξαχθούν.
Η παραγωγή κουβανέζικου καπνού δεν είναι μία απλή υπόθεση στην περιοχή, αφού οι ντόπιοι την παίρνουν πολύ στα σοβαρά, ενώ δεν λείπουν και αυτοί που θεωρούν ότι όλη η διαδικασία μπορεί να αποτελέσει μαγνήτη για τους τουρίστες.
Η συνταγή για τη δημιουργία ενός τέλειου κουβανέζικο πούρο είναι το κλίμα της χώρας, καθώς και το χώμα στο οποίο φυτρώνει. Αυτά είναι τα βασικά συστατικά για μια πλούσια συγκομιδή .
Μπορεί οι πωλήσεις πούρων στο εξωτερικό να αυξάνονται σταθερά, ωστόσο ορισμένοι καπνοκαλλιεργητές στην Κούβα κατάφεραν να αυξήσουν το εισόδημά τους «ανοίγοντας την επιχείρησή τους» σε ξένους επισκέπτες. Τους έκαναν ξεναγήσεις μέσα σε ένα πανέμορφο τοπίο και τους έδειξαν εκ των έσω πως γίνεται η παραγωγή των πούρων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το αγρόκτημα Μοντεσίνο, μία οικογενειακή επιχείρηση που βρίσκεται στο Πίναρ ντελ Ρίο στα δυτικά της Αβάνας. Πρόκειται για μία από τις πιο γνωστά αγροκτήματα παραγωγής καπνού στην Κούβα.
Οι σπόροι του καπνού είναι πολύ μικροί, και κάθε φυτό μπορεί να δώσει έως και 30 φύλλα.
Τα χέρια του καπνοπαραγωγού. Η σκληρή δουλειά ετών έχει αποτυπωθεί στις παλάμες τους
Εργάτες από τις γύρω περιοχές φτάνουν με το λεωφορείο στη φάρμα
Πολλά αγροκτήματα καπνού είναι ένα μέρος ενός συνεταιρισμού, που εν μέρει ανήκει στην κυβέρνηση
Αφού οι εργάτες έχουν μαζέψει έναν ένα τα φρέσκα φύλλα του καπνού στη συνέχεια τα μεταφέρουν στο ειδικό δωμάτιο για να ξεκινήσει η διαδικασία αποξήρανσής τους
Οι εργάτες κρεμούν τα φύλλα για να στεγνώσουν. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει έως και τρεις μήνες
Στο βιολογικά αγροκτήματα, όπως Μοντεσίνο, δεν χρησιμοποιούνται φυτοφάρμακα και χημικά λιπάσματα.
Τρεις γενιές έχουν εργαστεί στο αγρόκτημα Μοντεσίνο και οι σημερινοί ιδιοκτήτες ελπίζουν να συνεχιστεί η οικογενειακή παράδοση
Μόλις τα φύλλα είναι έτοιμα, ξεκινάει η διαδικασία τυλίγματος
Η τεχνική του τυλίγματος του καπνού που θα δώσει την τελική μορφή στο πούρο πρέπει να είναι ιδιαίτερα σχολαστική καθώς μπορεί να επηρεάσει τη συνολική ποιότητά του. Ενα χαρακτηριστικό σημάδι ενός καλού ποιοτικά πούρου είναι πως τα φύλλα πρέπει να έχουν τυλιχθεί προς την ίδια κατεύθυνση .
Μερικά αγροκτήματα προετοιμάζονται για να υποδεχθούν τους τουρίστες. Μία από τις βασικές προετοιμασίες είναι οι προμήθειες σε τοπικό φαγητό
Από το 2015 και μετά οι παραγωγοί πούρων στην Κούβα έχουν δει να αυξάνονται τα εισοδήματά τους, μάλιστα μετά και την αποκατάσταση των σχέσεων με τις ΗΠΑ αναμένουν ακόμα καλύτερες ημέρες
Η παραγωγή κουβανέζικου καπνού δεν είναι μία απλή υπόθεση στην περιοχή, αφού οι ντόπιοι την παίρνουν πολύ στα σοβαρά, ενώ δεν λείπουν και αυτοί που θεωρούν ότι όλη η διαδικασία μπορεί να αποτελέσει μαγνήτη για τους τουρίστες.
Η συνταγή για τη δημιουργία ενός τέλειου κουβανέζικο πούρο είναι το κλίμα της χώρας, καθώς και το χώμα στο οποίο φυτρώνει. Αυτά είναι τα βασικά συστατικά για μια πλούσια συγκομιδή .
Μπορεί οι πωλήσεις πούρων στο εξωτερικό να αυξάνονται σταθερά, ωστόσο ορισμένοι καπνοκαλλιεργητές στην Κούβα κατάφεραν να αυξήσουν το εισόδημά τους «ανοίγοντας την επιχείρησή τους» σε ξένους επισκέπτες. Τους έκαναν ξεναγήσεις μέσα σε ένα πανέμορφο τοπίο και τους έδειξαν εκ των έσω πως γίνεται η παραγωγή των πούρων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το αγρόκτημα Μοντεσίνο, μία οικογενειακή επιχείρηση που βρίσκεται στο Πίναρ ντελ Ρίο στα δυτικά της Αβάνας. Πρόκειται για μία από τις πιο γνωστά αγροκτήματα παραγωγής καπνού στην Κούβα.
Ο καπνός φυτεύεται προς τα τέλη του έτους και αναπτύσσεται μέσα σε περίπου τρις μήνες
Οι σπόροι του καπνού είναι πολύ μικροί, και κάθε φυτό μπορεί να δώσει έως και 30 φύλλα.
Τα χέρια του καπνοπαραγωγού. Η σκληρή δουλειά ετών έχει αποτυπωθεί στις παλάμες τους
Εργάτες από τις γύρω περιοχές φτάνουν με το λεωφορείο στη φάρμα
Πολλά αγροκτήματα καπνού είναι ένα μέρος ενός συνεταιρισμού, που εν μέρει ανήκει στην κυβέρνηση
Αφού οι εργάτες έχουν μαζέψει έναν ένα τα φρέσκα φύλλα του καπνού στη συνέχεια τα μεταφέρουν στο ειδικό δωμάτιο για να ξεκινήσει η διαδικασία αποξήρανσής τους
Οι εργάτες κρεμούν τα φύλλα για να στεγνώσουν. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει έως και τρεις μήνες
Στο βιολογικά αγροκτήματα, όπως Μοντεσίνο, δεν χρησιμοποιούνται φυτοφάρμακα και χημικά λιπάσματα.
Τρεις γενιές έχουν εργαστεί στο αγρόκτημα Μοντεσίνο και οι σημερινοί ιδιοκτήτες ελπίζουν να συνεχιστεί η οικογενειακή παράδοση
Μόλις τα φύλλα είναι έτοιμα, ξεκινάει η διαδικασία τυλίγματος
Η τεχνική του τυλίγματος του καπνού που θα δώσει την τελική μορφή στο πούρο πρέπει να είναι ιδιαίτερα σχολαστική καθώς μπορεί να επηρεάσει τη συνολική ποιότητά του. Ενα χαρακτηριστικό σημάδι ενός καλού ποιοτικά πούρου είναι πως τα φύλλα πρέπει να έχουν τυλιχθεί προς την ίδια κατεύθυνση .
Μερικά αγροκτήματα προετοιμάζονται για να υποδεχθούν τους τουρίστες. Μία από τις βασικές προετοιμασίες είναι οι προμήθειες σε τοπικό φαγητό
Από το 2015 και μετά οι παραγωγοί πούρων στην Κούβα έχουν δει να αυξάνονται τα εισοδήματά τους, μάλιστα μετά και την αποκατάσταση των σχέσεων με τις ΗΠΑ αναμένουν ακόμα καλύτερες ημέρες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου