Και σαν καλός κηπουρός θα έχεις φυσικά και τα ανάλογα εργαλεία. Δες πώς πρέπει να τα συντηρείς σωστά, ώστε να είναι πάντα έτοιμα προς χρήση:
Όταν τελειώνεις τις κηπουρικές εργασίες, να ξεπλένεις καλά τα εργαλεία και να τα σκουπίζεις με ένα στεγνό πανί. Πριν τα βάλεις στη θέση τους, να περνάς τις λάμες τους με ένα πανί ελαφρά βουτηγμένο σε μηχανέλαιο, για να μην σκουριάσουν.
Εναλλακτικά, όταν αποθηκεύεις τα εργαλεία σου, μπορείς να ντύνεις τις λάμες τους με ένα φίλτρο του καφέ, το οποίο απορροφά την υγρασία του αποθηκευτικού χώρου και αποτρέπει τη δημιουργία σκουριάς. Μπορείς επίσης να τα φυλάς μέσα σε ένα κουτί παπουτσιών, στο οποίο θα σκορπίσεις ναφθαλίνη.
Αν παρόλα αυτά τα εργαλεία σκουριάσουν, τρίψε τα με ένα κομμένο κρεμμύδι πασπαλισμένο με ζάχαρη και θα καθαρίσουν.
Αν διαθέτεις τσουγκράνες, τσάπες και φτυάρια, φρόντισε πού και πού να τα απολυμαίνεις με χλωρίνη. Για να τα συντηρείς, να βουτάς τα μεταλλικά τους μέρη μέσα σε ένα κουτί με άμμο, το οποίο θα έχεις ποτίσει με λίγο μηχανέλαιο και να τα αφήνεις εκεί μέχρι την επόμενη χρήση.
Να θυμάσαι επίσης να μην αφήνεις το λάστιχο ποτίσματος εκτεθειμένο στον ήλιο, γιατί θα ξεραθεί και θα φθαρεί γρηγορότερα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου