Σε Βασίλισσα της Μακεδονίας φαίνεται να ανήκει το αρχαίο, περίτεχνο χρυσό στεφάνι, που βρέθηκε κρυμμένο στο σπίτι "Συλλέκτη" της
Αγγλίας και βγαίνει σε δημοπρασία στις 9 Ιουνίου από τον οίκο Duke's! Μπορεί μάλιστα να βρεθεί με ακρίβεια ακόμη και η περιοχή και ο Τάφος όπου ήταν θαμμένο!
ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ
Συγκεκριμένα, συνταξιούχος εγγονός "Συλλέκτη", ειδοποίησε τον παραπάνω οίκο Δημοπρασιών από το Ντόρσετ της ΝΔ Αγγλίας, ώστε να καταγράψει και να εκτιμήσει τα διάφορα κειμήλια και αντικείμενα που είχε συλλέξει ο παππούς του, τα οποία κληρονόμησε και βρισκόταν στο εξοχικό σπίτι της οικογένειας στο γειτονικό Σόμερσετ.
Τότε βρέθηκε κρυμμένο κάτω από το κρεβάτι και ένα χαρτοκιβώτιο, όπου τυλιγμένο μέσα σε εφημερίδες, ήταν ένα πανέμορφο, ολόχρυσο αρχαίο στεφάνι!
Ο συνταξιούχος και ο υπάλληλος των Δημοπρασιών έμειναν άφωνοι από το αναπάντεχο υποτίθεται εύρημα, το φέρεται να αγνοούσε παντελώς ο κληρονόμος υιός, που έπαθε "σοκ" όταν άκουσε ότι το στεφάνι αξίζει πάνω από 100.000 λίρες Αγγλίας!
ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΣΤΕΦΑΝΙ
Το χρυσό αυτό στεφάνι παριστάνει φύλλα και άνθη μυρτιάς, που ήταν το ιερό φυτό της Αφροδίτης, σύμβολο ομορφιάς και νεότητας και επομένως πρόκειται για γυναικείο χρυσό στεφάνι, που στο πίσω μέρος του μπορεί να δένει για να εφαρμόζει τέλεια, χωρίς τον κίνδυνο να πέσει.
Η δε κεντρική θέση του μεγάλου σαν "ρόδακα" άνθους, φανερώνει ξεχωριστή και σπουδαία, βασιλική προφανώς ιδιότητα! (κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση)
ΑΘΙΚΤΟ ΩΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ
Εκείνο που εντυπωσιάζει περισσότερο όλων, είναι το ότι βρέθηκε εντελώς άθικτο, ως την τελευταία του λεπτομέρεια, σαν να έγινε μόλις τώρα! Αυτό με τη σειρά του σημαίνει κατ' αρχήν "επαγγελματική δουλειά", δηλαδή "επαγγελματία" Αρχαιοκάπηλο και "επαγγελματική" κλοπή...
ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ
Το χρυσό στεφάνι χρονολογείται - σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών του Duke's -στα χρόνια αμέσως μετά τον Μέγα Αλέξανδρο (Ελληνιστικά) και φέρεται να είναι ηλικίας περίπου 2.300 έως 2.150 ετών! Είναι δηλαδή Μακεδονικό!
ΟΜΟΛΟΓΙΑ: ΤΟ ΑΡΠΑΞΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ 1940 - 1950
Σύμφωνα με τον εγγονό και κληρονόμο του "Συλλέκτη", ο παππούς του είχε πραγματοποιήσει "ταξίδια" στη Βόρεια Ελλάδα, τη δεκαετία 1940 και 1950, στην περιοχή όπως λέει του Μεγάλου Αλέξανδρου:
"Ήξερα ότι ο παππούς μου ταξίδεψε εκτενώς στη δεκαετία του 1940 και του '50 και ξόδεψε τον χρόνο του στη βορειοδυτική μεθόριο, όπου ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος και έτσι είναι δυνατό να το πήρε ενώ ήταν εκεί. Αλλά ποτέ δεν μου είπε τίποτα γι' αυτό το στεφάνι.
Έχω κληρονομήσει πάρα πολλά πράγματα από αυτόν και τα έβαλα ακριβώς σε μια άκρη, για σχεδόν μια δεκαετία και πραγματικά δεν νόμιζα ότι ήταν κάτι.
Πρόσφατα αποφάσισα ότι έπρεπε να ταξινομήσω αυτά τα πράγματα και ζήτησα από το Duke's να ρίξουν μια ματιά σε μερικά από τα πράγματα που είχα κληρονομήσει.
Το στεφάνι είναι ένα όμορφο κομμάτι, αλλά δεν περίμενα να είναι τόσο πολύτιμο", δήλωσε στην D.M. ο κληρονόμος κρατώντας την ανωνυμία του.
Η παραπάνω ομολογία του εγγονού του "Συλλέκτη" ξεκαθαρίζει απολύτως ότι το χρυσό στεφάνι κλάπηκε από την βορειοδυτική ακριτική Ελλάδα, από την Μακεδονία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου βρίσκεται και ο αρχαιολογικός χώρος της Πέλλας με δεκάδες εμφανείς οπτικά - και δυστυχώς συλημένους - Μακεδονικούς Τύμβους - Τάφους (ανάμεσα ιδίως σε Νέα Χαλκηδόνα και Πέλλα), ενώ σχετικά κοντά βρίσκεται η Τούμπα Αγίου Αθανασίου, τα Λευκάδια, το Δίον, οι Αιγές και άλλα.
ΑΓΓΛΟΙ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ "ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ"...
Σημειώνουμε ότι ειδικά η δεκαετία του 1940 κατά την οποία έδρασε αρχικά στην Ελλάδα ο "Συλλέκτης", σημαδεύτηκε από την Γερμανική Κατοχή, όπου αρπάχτηκαν αμέτρητοι Αρχαιολογικοί Θησαυροί μας, ενώ ακολούθησε ο φρικτός Εμφύλιος με την ανάμιξη ξένων εκατέρωθεν δυνάμεων...
Θυμίζουμε δε, ότι είχε προηγηθεί μεγάλη, διεθνής προβολή της βόρειας Ελλάδας και μάλιστα της Αμφίπολης το 1936 - 1937, με την εύρεση και αναστήλωση του περίφημου Λέοντος Αμφιπόλεως, που έδειξε πως υπάρχουν στη Βόρεια Ελλάδα άγνωστοι βασιλικοί τάφοι και αντίστοιχοι βασιλικοί νεκροί, με πλούσια προφανώς κτερίσματα...
Λίγο πιο μπροστά όμως, κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και το 1916, Αγγλικός Στρατός είχε σχεδόν καταλάβει τη Μακεδονία μας για λογαριασμό των "Συμμάχων", με τους Άγγλους Στρατιώτες να κάνουν πλιάτσικο στους αρχαιολογικούς θησαυρούς μας, όπως αποδεικνύειφωτογραφία - ντοκουμέντο, με Βρετανούς Αξιωματικούς του 2ου Συντάγματος Βασιλικού Ελαφρού Πεζικού, να κρατούν κρανία και αγγεία από Μακεδονικούς Τάφους στην Αμφίπολη (1916), ενώ αργότερα επιχείρησαν να κλέψουν τα κομμάτια του ευρεθέντος Λέοντος Αμφιπόλεως και να τα μεταφέρουν στην Αγγλία με φορτηγίδα από τον Στρυμόνα, η οποία και βυθίστηκε λίγο πριν τον απόπλου από βολές του αντίπαλου Βουλγαρικού Πυροβολικού...
ΤΟ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ
Το αρχαίο χρυσό στεφάνι, είναι φανερό ότι κλάπηκε από τη Μακεδονία, είτε απευθείας από τον "Συλλέκτη" που δρούσε επί χρόνια στην περιοχή, όπως ομολογεί με καμάρι ο εγγονός του, είτε από αρχαιοκάπηλο που του το πούλησε...
Μάλιστα ο παππούς, είχε συνείδηση της μεγάλης παράνομης πράξης του, γι΄ αυτό και είχε κρυμμένο καλά το στεφάνι σε ένα εξοχικό σπίτι της Αγγλίας, χωμένο μέσα σε ένα ευτελές χαρτοκιβώτιο, τυλιγμένο σε εφημερίδες...
Ήταν τόσο σπουδαίο το κλαπέν εύρημα και τόσο αξιόποινη η πράξη, ώστε ο "Συλλέκτης" δεν το είχε ομολογήσει σε κανέναν, ούτε και στον κληρονόμο εγγονό του...
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΤΑΦΟ
Το συγκλονιστικότερο της υπόθεσης, είναι μια λεπτομέρεια που διέφυγε όλων και χάρη στην οποία μπορεί να εντοπιστεί με ακρίβεια, τόσο η περιοχή της Μακεδονίας, όσο και ο ίδιος ο Μακεδονικός Τάφος από τον οποίο κλάπηκε το χρυσό στεφάνι! Πρόκειται για εμφανή ίχνη χώματος που βρίσκεται τόσο σε φύλλα και άνθη του στεφανιού, όσο κυρίως στους καρπούς της χρυσής μυρτιάς, όπως φαίνεται στη φωτογραφία - ντοκουμέντο που δημοσιεύουμε!
Η εύρεση του χώματος με τη σειρά της, μπορεί να σημαίνει ότι η παράνομη ανασκαφή ήταν φρέσκια και βιαστική, αλλά και ότι η νεκρή βρισκόταν μέσα στο χώμα και όχι πιθανόν σε στεγανή λάρνακα τύπου Αιγών, ενώ οι ειδικοί μπορούν να μας πουν με βεβαιότητα, εάν η νεκρή πριγκίπισσα ή βασίλισσα της Μακεδονίας είχε καεί ή όχι, όπως θα φανεί από την εξέταση του χρυσού του στεφανιού!
Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ
Η Ελλάδα οφείλει να κινητοποιηθεί με κάθε τρόπο, ώστε να μπλοκάρει την παράνομη δημοπρασία της 9ης Ιουνίου 2016 του κλεμμένου χρυσού, βασιλικού στεφανιού από την Μακεδονία, χρησιμοποιώντας και την ομολογία του εγγονού του "Συλλέκτη" και σε κάθε περίπτωση, απαιτώντας να πάρει δείγματα από το χώμα στο οποίο ήταν θαμμένο, ώστε να εντοπιστεί περιοχή και Τάφος, ίσως τελικά και η ίδια η Πριγκίπισσα ή Βασίλισσα των Μακεδόνων που το φορούσε!
Μια Βασίλισσα που μπορεί και να είναι μεγάλη έκπληξη...
makedonikokomma.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου