Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 03, 2016

Κοχύλια γεµιστά µε τυρί και σάλτσα κοτόπουλου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κοχύλια γεµιστά µε τυρί και σάλτσα κοτόπουλου
Μία πεντανόστιμη συνταγή με γεμιστά κοχύλια και σάλτσα κοτόπουλου να κλέβει την παράσταση. Μπορείτε να αξιοποιήσετε χθεσινό μαγειρεμένο κοτόπουλο. Αφού το ψιλοκόψετε, θα ακολουθήσετε την εκτέλεση της συνταγής όπως δίνεται.

Υλικά συνταγής

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4-5 φέτες προσούτο Καρπενησίου
  • 150 γραμμ. ασπρομανίταρα κομμένα σε φέτες
  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου πολύ ψιλοκομμένο ή κιμά κοτόπουλου
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 400 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες κονκασέ
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
  • 1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 500 γραμμ. κοχύλια (μεγάλα ζυμαρικά)
  • 250 γραμμ. ανθότυρο σε μορφή κρέμας
  • 150 γραμμ. ταλαγάνι ή χαλούμι
  • 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο ή τον κιμά και τα ροδίζουμε. Ρίχνουμε το προσούτο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2΄. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε 2΄-3΄ να πιουν τα υγρά τους. Ρίχνουμε τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και την ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 15΄-20΄. Βάζουμε σε μπολ το ανθότυρο, το ταλαγάνι, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Τα ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε ένα ένα κοχύλι με το μείγμα τυριού. Απλώνουμε στο ταψί 1 κ.σ. σάλτσα κοτόπουλου. Αραδιάζουμε τα γεμιστά κοχύλια κοντά κοντά. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά με την υπόλοιπη σάλτσα κοτόπουλου και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Ψήνουμε το φαγητό στους 180οC στις αντιστάσεις για 25΄, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

Mερίδες: 5
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 30 λεπτά






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου