Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 25, 2016

Αρωματικά Παγάκια

Ο πάγος, δεν μας δροσίζει απλά, φαντασία χρειάζεται για να ανακαλύψουμε πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους δημιουργικούς και χρήσιμους τρόπους. Μπορείτε να ενισχύσετε τη γεύση του καφέ να παραμένει κρύος χωρίς να αραιώνεται βάζοντας...


Ναι ο πάγος είναι και χρήσιμος εκτός από δροσερός.

Σε όσους αρέσουν τα παγωτά, το παγωμένο νερό αλλά όχι κι ο πονοκέφαλος χρειάζεται να τα καταναλώνουν πιο αργά, ώστε να δώσουν χρόνο στον εγκέφαλο να συνηθίσει την «κρυάδα» και να μην προκαλέσει ημικρανίες. Εκείνο το πάγωμα στο κούτελο που γίνεται όταν πίνουμε κάτι πολύ παγωμένο γρήγορα. Τα αποτελέσματα των μελετητών από ΗΠΑ και Ιρλανδία, λένε ότι η κατανάλωση των παγωμένων προϊόντων μπορεί να προκαλέσει οδυνηρό πονοκέφαλο αλλά είναι πιθανό να οδηγήσουν σε νέες θεραπείες κατά της ημικρανίας.

Σύμφωνα με έρευνες, η παγωμένη τροφή ή το παγωμένο ποτό προκαλούν απότομα αυξημένη ροή αίματος σε μία μεγάλη αρτηρία του εγκεφάλου που βρίσκεται πίσω από τα μάτια στο κέντρο του εγκεφάλου και αυτή η διαστολή στη συνέχεια επιφέρει τον πονοκέφαλο. Ο πόνος υποχωρεί, όταν περιορίζεται και πάλι η ροή του αίματος και η αρτηρία επανέρχεται στην αρχική διάμετρό της.

Αυτό συμβαίνει επειδή ο εγκέφαλος είναι τόσο ζωτικό όργανο, πολύ ευαίσθητος στις αλλαγές της θερμοκρασίας. Όταν αντιληφθεί ότι κάτι παγωμένο εισάγεται ξαφνικά στον οργανισμό, τότε απότομα, ως αυτοάμυνα, διαστέλλονται οι αρτηρίες και αυξάνεται η ροή του αίματος για να διατηρηθεί ζεστός ο εγκέφαλος. Όμως επειδή το κρανίο έχει δεδομένη και περιορισμένη δομή, η απότομη αύξηση στην κυκλοφορία του αίματος στο εσωτερικό του, αυξάνει την ενδοκρανιακή πίεση και προκαλεί πονοκέφαλο. Χρειάζεται να καταναλώνουμε τα παγωμένα σιγά σιγά και να δώσουμε στον εγκέφαλο τον χρόνο και την θερμοκρασία που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει στο παγωμένο σοκ.

Παγωτά με μια νότα εξωτικότατης παραξενιάς

Για να έχουμε ένα κρεμώδες, λείο και μαλακό παγωτό που θα λιώνει στο στόμα και θα αφήνει αυτή την ωραία αίσθηση, η βάση του πρέπει να αποτελείται από υλικά και γάλα πλούσια σε λιπαρά όπως το γάλα καρύδας με πλήρη λιπαρά (αυτά στα μεταλλικά κουτάκια). Ναι, το παγωτό γίνεται με μια ελαφριά γεύση καρύδας και είναι το ιδανικό για να μην έχεις ένα μείγμα που δεν θυμίζει παγωτό, είναι τραγανό με κρυστάλλους, καθόλου κρεμώδες και αν δεν έχεις και παγωτομηχανή, να πρέπει να ασχολείσαι μια μέρα ολόκληρη βγάζοντας το κάθε λίγο και λιγάκι ανακατεύοντας το. Το καλύτερο είναι ότι πάνω σε αυτή την βάση μπορούμε να δώσουμε ότι γεύση θέλουμε όπως σοκολάτα, βανίλια, φράουλα κλπ.

Βάλε λίγο χρώμα και γεύση στην καθημερινότητά και τόλμησε κάτι το διαφορετικό. Βάλε λίγο αλατοπίπερο (κυριολεκτικά) στις καυτές ημέρες με τις πιο πρωτότυπες γεύσεις παγωτού που υπάρχουν! Κατ’ αρχάς φτιάξε παγωτό με γάλα από ξηρούς καρπούς και εκτός από τις κλασσικές, δοκίμασε μερικές εξωτικές γεύσεις.

Παγωτό αβοκάντο: Το αγαπημένο εξωτικό φρούτο που πάει παντού.

Παγωτό με βασιλικό, ντομάτα και μπαλσάμικο: Θα νομίζετε ότι απολαμβάνετε μία δροσερή σαλάτα.

Παγωτό λεβάντας και πικρής σοκολάτας: Απλά συγκλονιστικό.

Παγωτό μαύρου πιπεριού και ανανά: Το πιπέρι δίνει μία ξεχωριστή νότα στο γλυκό σας και συνδυάζεται υπέροχα με τον ανανά.

Παγωτό τσάι με πράσινο πιπέρι και λεμόνι: Χωρίς λόγια

Παγωτό με καραμέλα και καγιέν: Χμμμ !!! Καυτός Πάγος !!

Αρωματικά Παγάκια

Όταν μιλάμε για παγάκια το μυαλό μας πηγαίνει σε κατεψυγμένο νερό. Επειδή όμως μια παγοθήκη δεν προορίζεται μόνο γι’ αυτό, υποδέχεται στις θήκες της διάφορα συστατικά τα οποία παγώνουν και δίνουν ένα δροσιστικό και λαχταριστό αποτέλεσμα. Ρίξτε μια ματιά στις προτάσεις για παγάκια που ακολουθούν και αλλάξτε τον τρόπο που παγώνετε τα ροφήματά σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να ενισχύσετε τη γεύση του καφέ να παραμένει κρύος χωρίς να αραιώνεται βάζοντας παγάκια καφέ, ενώ ο πολτός από τα αγαπημένα σας φρούτα μπορεί να δροσίσει τους χυμούς σας και να ενισχύσει τη γεύση τους. Το παγωτό μπορεί να μπει σε παγοθήκες και να γίνει στη συνέχεια ένα απολαυστικό μιλκσέικ, ενώ τα τριαντάφυλλα κι όλα τα πέταλα λουλουδιών είναι ιδανικά για διακόσμηση μέσα σε σαμπανιέρες. Τέλος ο δυόσμος με λάιμ αλλά και το σαγκουίνι θα αρωματίσουν τα κοκτέιλ σας το καλοκαίρι.

Ο πάγος, δεν μας δροσίζει απλά, φαντασία χρειάζεται για να ανακαλύψουμε πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους δημιουργικούς και χρήσιμους τρόπους.

Πάγωμα σούπας: Σε κάθε πιάτο σούπα που είναι καυτή, βάλτε μέσα ένα παγάκι για να χλιάνει πιο γρήγορα, μην το παρακάνετε όμως για να μην χαλάσει η γεύση του πιάτου.Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και σε κάθε ζεστό ρόφημα, τσάι καφέ κλπ.

Πάγος με αρωματικά: Βάλτε στα παγάκια σας μικρά φυλλαράκια από βασιλικό, ρίγανη, δυόσμο, λεβάντα, δεντρολίβανο κι όποιο αρωματικό σας αρέσει, προσθέστε και λίγες σταγόνες λεμόνι ή πορτοκάλι ή μανταρίνι και χρησιμοποιήσετε τα στο νερό και στο τσάι σας.

Πότισμα λουλουδιών: Ρίξτε πάγο στις γλάστρες για να ποτιστούν τα λουλούδια ή σε ένα βάζο με άνθη για να διατηρηθούν περισσότερο δροσερά και φρέσκα.

Φρεσκάρισμα χαλιών: Αν έχετε μετακομίσει κάποια έπιπλα μέσα στο σπίτι, το πιο πιθανό είναι να έχετε κάποια σημάδια του επίπλου πάνω στο χαλί. Ρίξτε ένα παγάκι πάνω στο σημείο, αφήστε το να λιώσει και μετά στρώστε το προβληματικό μέρος, χτενίζοντας το κατά την φορά του πέλματος με μια μαλακή χτένα.

Σιδερώστε με παγάκια: Αν βιάζεστε για το ραντεβού και πρέπει να σιδερώσετε, τυλίξτε πάγο μέσα σε ένα πανί, περάστε στο ρούχο να νοτίσει και σιδερώστε το σε χρόνο ρεκόρ.

Πριν το φάρμακο: Αν δεν αντέχετε την γεύση των πικρών φαρμάκων, που είναι απαραίτητα να πάρετε, αφήστε ένα παγάκι να λιώσει στο στόμα σας πριν πιείτε το φάρμακο και δεν θα καταλάβετε τίποτα.

Αποτρίχωση: Κάντε την αποτρίχωση παιχνιδάκι, όσο παιχνιδάκι μπορεί να γίνει αυτή η επίπονη διαδικασία, τρίψετε το δέρμα, με ένα παγάκι για να μην νιώσετε τον πόνο.

Παγάκια για τα κατοικίδια: Θα σας ευγνωμονούν οι μικροί σας φίλοι αν ρίξετε λίγο πάγο στο νεράκι τους για να δροσιστούν και εκείνα τώρα το καλοκαίρι.

Για το ζέσταμα του ρυζιού και των ζυμαρικών: Αν συνηθίζετε να ξαναζεσταίνετε το ρύζι ή τα ζυμαρικά, τότε σίγουρα έχετε παρατηρήσει πως ξεραίνονται. Απλά προσθέστε 1-2 παγάκια και ζεστάνετε το σε χαμηλή φωτιά, αλλά ποτέ στον φούρνο μικροκυμάτων, εκτός αν θέλετε να φάτε ραδιενέργεια.

Για να μην νερουλιάζει ο καφές: Φτιάξτε παγάκια με καφέ και χρησιμοποιήστε τα αντι για τα κανονικά.

Για να δροσιστείτε: Δείτε τις εικόνες και πάρτε ιδέες για τα δικά σας χρωματιστά κι αρωματικά παγάκια.

@Aliki Alisa / miastala.com 2009








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου