Ορισμένοι, μάλιστα, πιστεύουν ότι αποτελούν απόδειξη της ύπαρξης αρχαίων πολιτισμών, ενώ άλλοι εικάζουν ότι πρόκειται για έργο εξωγήινων. Η Γιούλια Τροϊτσάγια, δημοσιογράφος του RT, διεξήγαγε μια έρευνα για το τί μπορεί να είναι αυτοί οι μυστηριώδεις σχηματισμοί.
Η είδηση για τις πυραμίδες στην Ανταρκτική, υποτίθεται ότι δημιουργήθηκε τεχνητά και εξαπλώθηκε στο Διαδίκτυο το 2013. Η αρχή έγινε με την δημοσίευση μερικών ιντριγκαδόρικων εικόνων, οι οποίες συνοδευόταν από μικρά επεξηγηματικά κείμενα.
Μάλιστα, εκείνη τη στιγμή, άρχισε να διαδίδεται ότι η ανακάλυψη ήταν έργο πολλών ερευνητών από οκτώ πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης, οι ταυτότητες των οποίων δεν έγιναν γνωστές. Παράλληλα, η ίδια φήμη ήθελε ότι τα πανεπιστήμια αυτά σκόπευαν να αποστείλουν μια αποστολή, η οποία θα έκανε μια λεπτομερή μελέτη των αντικειμένων.
Η Τροϊτσκάγια παρατήρησε ότι το βίντεο έφερε το λογότυπο της Alien Disclosure Group (ADG), μιας επιστημονικής ομάδας του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία ειδικεύεται στην αποκάλυψη μυστικών εγγράφων σχετικά με τα ΑΤΙΑ και την ύπαρξη εξωγήινης τεχνολογίας. Συντάκτης του εγγράφου είναι ο Στέφεν Χάναρντ, ένα από τα μέλη της κοινότητας, ο οποίος, σύμφωνα με την δημοσιογράφο, έχει, κατ’ επανάληψη, επικριθεί για την παροχή ψευδών αποδεικτικών στοιχείων για την ύπαρξη ΑΤΙΑ.
Στην πραγματικότητα, η Ρωσίδα δημοσιογράφος αποκαλύπτει ότι αυτές οι «πυραμίδες» είναι δύο όψεις του όρους Βίνσον Μασίφ, η υψηλότερη κορυφή στην Ανταρκτική. Προφανώς ο Χάναρντ πήρε τις φωτογραφίες από ένα μπλογκ ορειβατών το 2010 και ο καθένας μπορεί να δει την μορφολογία του εδάφους με την βοήθεια του Google Maps.
Όσο για την τρίτη εικόνα, η οποία δείχνει μια «πυραμίδα» κοντά στην ακτή, είναι πιθανό ότι πρόκειται για φωτομοντάζ, δεδομένου ότι αυτή βρίσκεται επί ενός πλωτού κομματιού πάγου, όπου δεν είναι δυνατόν να γίνει η οποιαδήποτε κατασκευή.
Αν οι «πυραμίδες» της Ανταρκτικής δεν έχουν δημιουργηθεί τεχνητά, πώς είναι δυνατόν να σχηματιστούν αντικείμενα τόσο παράξενα;
Ο γεωλόγος, Γιούρι Κοζλόφ και ο γεωμορφολόγος, Κοντσαντίν Λοβιαγκούϊν επιμένουν ότι το τόσο ασυνήθιστο πυραμιδικό σχήμα του βουνού είναι αποτέλεσμα της διάβρωσης και του φυσικού σχήματος του αντικειμένου.
Μάλιστα, ο Λοβιαγκούϊν τονίζει ότι δεν πρόκειται για μοναδικό φαινόμενο, δεδομένου ότι οφείλεται στην ορυκτολογική σύσταση των βράχων και μάλιστα ότι ανάλογες εικόνες συναντώνται και σε άλλα μέρη του πλανήτη μας.
Για παράδειγμα, καταλήγει η Γιούλια Τροϊτσκάγια, ανάλογα πυραμιδικά όρη υπάρχουν στην Ιταλία ή στα Καρπάθια.
ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου