Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 14, 2016

Όταν η φύση…ζωγραφίζει

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δείτε 20 από τα πιο εντυπωσιακά μέρη στον κόσμο, από την Ανταρκτική, ως την Ισλανδία.

Λίμνη Αμπραχαμ

Αλμπέρτα – Καναδάς

Οταν τα νερά στην λίμνη παγώνουν, παγιδεύουν μέσα τους μεγάλες φούσκες με μεθάνιο που βγαίνει από τον πυθμένα της.

Cueva de los Cristales ( Η σπηλιά των Κρυστάλλων)

Τσιουάουα – Μεξικό

Ανακαλύφθηκε το 2000, τυχαία από δύο αδέρφια που έψαχναν για φλέβες ασημιού. Κι έπεσαν πάνω σε αυτούς τοπυς μοναδικούς κρυστάλλους ύψους 10 μέτρων και ηλικίας μισού εκατομμυρίου ετών.

Dean’s Blue Hole

Long Island – Μπαχάμες

Ειναι η μεγαλύτερη γαλάζια τρύπα του κόσμου με 20 μέτρα βάθος. Τα κρυστάλλινα νερά της περιοχής και η ανυπαρξία ρευμάτων, δίνουν την ευκαιρία σε παράτολμους δύτες να την εξερευνήσουν άφοβα.

Κρυστάλλινος Μύλος

Κολοράντο- ΗΠΑ



Σε μια περιοχή μια ώρα μακριά από το Ασπεν και μετά από 8ωρο περπάτημα υπάρχει μια πόλη φάντασμα στους πρόποδες των Βραχωδών Ορέων.

Καταράκτες Ιγκουαζού

Επαρχία Μισιόνες – Αργεντινή

Μπορεί να είναι σχεδόν άγνωστοι στο βόρειο ημισφαίριο, όμως οι καταρράκτες αυτοί, συναγωνίζονται σε ομορφιά αυτούς του Νιαγάρα στα σύνορα Καναδα – ΗΠΑ και της Λίμνης Βικτώρια στην Αφρική. Το μήκος τους φτάνει τα 3 χιλιόμετρα.

Τα σεντόνια του Μαρανιάο – Lençóis Maranhenses

Μαρανιάο- Βραζιλία

Οντως μοιάζουν με τσακαλωμένα σεντόνια. Αν και δεν υπάρχει έρημος στην Βραζιλία, αυτή η αμμουδιά στης βορειοανατολικές παραλίες της χώρας είναι τόσο μεγάλες – 900 τετραγωνικά χιλιόμετρα – που θα μπορούσε κάποιος να νομίσει ότι βρίσκεται στη Σαχάρα.

Μαρμάρινες σπηλιές (Cavernas de Marmol)

Λίμνη Στρατηγού Καρέρα – Χιλή

Βρίσκονται κοντά στα σύνορα της Χιλής με την Αργεντινή και είναι λαξεύτηκαν από την φύση πάνω σε μάρμαρο. Το χρώμα του νερού γίνεται τιρκουάζ την άνοιξη και σκούρο μπλε το καλοκαίρι.

Το Δάσος των Μαχαιριών (Tsingy Forest)

Μαδαγασκάρη

Αυτές οι ασβεστολιθικές αιχμές φτάνουν σε ύψος έως και 70 μέτρα. Τολμηροί αναρριχητικές αποπειρώνται συχνά να σκαρφαλώσουν στις κορυφές τους, σπανίως όμως το καταφέρνουν χωρίς τραυματισμούς.

Η πολύχρωμη γη του Σαμαρέλ
Chamarel – Αγιος Μαυρίκιος

Αμμος σε πετά διαφορετικές αποχρώσεις. Ακόμη κι αν βάλετε αυτήν την άμμο σε ένα μπουκάλι και προσπαθήσετε να την αναμίξετε, τα επτά χρώματα θα χωριστούν από μόνα τους.

Deadvlei

Ναμίμπια

Πριν από 900 χρόνια, αυτή η έρημος ήταν ένα πυκνό δάσος. Το κλίμα στην περιοχή άλλαξε τόσο απότομα που ακόμη και τα δέντρα δεν βρήκαν αρκετό νερό για να αποσυντεθούν με αποτέλεσμα να παραμείνουν εκεί ξερά.

Το νησί της εξαπάτησης

Ανταρκτική

Μαζί με αυτό της Σαντορίνης, το συγκεκριμένο ηφαίστειο που βρίσκεται στα νότια νησιά Σετλαντ είναι ένα από τα λίγα που μπορεί κάποιος να προσεγγίσει με πλοίο. Στα τοιχώματα της καλντέρας το χιόνι συνυπάρχει με την ηφαιστειακή στάχτη.

Κανάλι Λεμέρ

Ανταρκτική

Με μήκος 12 χιλιομέτρων και πλάτος 1600 μέτρων αρχικά είχε ονομαστεί «Τα στενά της Κόντακ» λόγω της… φωτογένειάς του.

Η κόκκινη θάλασσα

Πιντζίν – Κίνα

Ενα ατέλειωτο χαλί από αγριόχορτα που γίνονται κόκκινα το Σεπτέμβριο. Την ίδια εποχή εκατομμύρια αποδημητικά πουλιά βρίσκουν εκεί καταφύγιο στο ταξίδι τους από την Ασία στην Αυστραλία.

Η θάλασσα των Αστεριών

Νήσος Βαντού – Μαλδίβες

Σε αυτή τη θαλάσσια περιοχή, το φυτοπλαγκτόν φωσφορίζει όταν έρχεται σε επαφή με το οξυγόνο στην επιφάνεια, δίνοντας την εντύπωση ότι τα αστέρια του ουρανού αντανακλώνται στο νερό.

El Nido

Φιλιππίνες

Απόκρημνα βράχια και κρυστάλλινα σμαραγδένια νερά. Σε απόσταση μόλις… επτά ωρών με λεωφορείο από την πιο κοντινή πόλη.

Νήσος Lord Howe

Αυστραλία

Σε αυτό το απομονωμένο νησί, 375 ναυτικά μίλια μακριά από την Νέα Νότια Ουαλία, οι επισκέπτες μπορούν να βρουν όχι απλώς σπάνια είδη του ζωικού βασιλείου, αλλά μοναδικά, που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο. Αυτόν τον επίγειο παράδεισο δεν επιτρέπεται να επισκέπτονται περισσότεροι από 400 άνθρωποι κάθε φορά.

Homebush Bay

Σίδνεϋ – Αυστραλία

Ενα παλιό πλοίο που εγκαταλείφθηκε να σαπίσει σε αυτόν τον κόλπο κοντά στο Σίδνεϋ, έδωσε την αφορμή σε κάποιους να το γεμίσουν με χώμα και να το μετατρέψουν σε τεχνητό νησί με θάμνους και δέντρα. Τα υπόλοιπα τα ανέλαβε η φύση και τα πουλιά.

Το μοναστήρι του Saint-Michel d’Aiguilhe

Le Puy-en-Velay – Γαλλία

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το alter ego των Μετεώρων. Το παρεκκλήσι κτίστηκε το 962, χωρίς την χρήση γερανών.

Το Σπήλαιο των Κρυστάλλων του Skaftafell

Εθνικό Πάρκο Βατναγιόκουλ – Ισλανδία

Μια σπηλιά καλυμμένη με πάγο μπλε χρώματος. Οι περίεργοι ήχοι που ακούγονται μέσα στην σπηλιά είναι από τον παγετώνα, ο οποίος κινείται πάνω στην επιφάνεια του ηφαιστειογενούς νησιού.

Η κορυφή της Ευρώπης

Ισπανία

Με μήκιος μόλις 40 χιλιομέτρων αυτή η οροσειρά βρίσκεται στις βόρειες ακτές της Ισπανίας, με την υψηλότερη κορυφή της, την Macizo Central, να φτάνει στα 2.700 μέτρα.
the toc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου