Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 10, 2016

Ανακοίνωση της ΔΑΣ -ΟΤΑ Ν. Ιωνίας

ΔΑΣ ΟΤΑ εργαζομένων Δήμου Νεας Ιωνίας
C:\Users\panos\Pictures\dasota.pngΣυνάδελφοι –συναδέλφισσες:
 Η επίθεση των βιομηχάνων και των μονοπωλιακών οργανισμών, της Ε. Ε., της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  και  των κομμάτων που ανταγωνίζονται πιο θα
προσφέρει περισσότερα στην κερδοφορία τους , καλά κρατεί. Ετοιμάζουν νέα φορο - λεηλασία στο εισόδημα μας, μείωση αποδοχών, ελαστική εργασία για την αντιμετώπιση της ανεργίας.
Η επαναφορά των συλλογικών  διαπραγματεύσεων που διατυμπανίζουν είναι άδειο πουκάμισο για τους εργαζόμενους:
  • Φαλκιδεύεται το δικαίωμα   διεκδίκησης  από την εργοδοσία  καλλίτερου μεροκάματου και συνθήκων δουλειάς μέσα από την εθνική και τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας . Βάζουν όρια (αύξηση είτε μείωση αποδοχών) από  επιτροπή των συμβούλων του κεφαλαίου με γνώμονα την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.  Ναρκοθετούν τις κλαδικές συμβάσεις καταργώντας αυτές, για τις επιχειρήσεις με οικονομικά προβλήματα.  
Συνάδελφοι οι εθνική σύμβαση εργασίας θα είναι ο μπούσουλας των αποδοχών για το σύνολο των εργαζομένων δημόσιοι όσοι απέμειναν, είτε  ιδιωτικοί υπάλληλοι.
Στο Δήμο τα πράγματα, το αντιλαμβάνεται ο κάθε ένας, δεν είναι διαφορετικά.                                             Μας τσακίζει πλέον η έλλειψη προσωπικού.  Τα μέτρα προστασίας ειδικά στους εργαζόμενους των συνεργείων είναι πλέον δυσεφάρμοστα. Τα είδη ατομικής προστασίας δίνονται  με το σταγονόμετρο, οφείλουν  τα ΜΑΠ του 2014.   Δεν έχει γίνει εμβολιασμός σε όλους τους εργαζόμενους.  Δεν επαρκούν οι εργαζόμενοι για τη συνοδεία των μελών του ΚΑΠΗ. στα εξωτερικά προγράμματα εκδρομές κλπ.
Ο πρόσφατος θάνατος του συναδέλφου μας την ώρα δουλειάς  του στο απορριμματοφόρο δεν είναι άσχετος από αυτή την κατάσταση.  Ζητάμε να ερευνηθούν πλήρως οι αιτίες του θανάτου του και να αποδοθούν στην οικογένεια του, όλα τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία.                                          Η μονιμοποίηση  των συναδέλφων που δουλεύουν με παράταση των συμβάσεων τους, παραπέμπεται στις καλένδες.   Πρέπει να διεκδικήσουμε την μόνιμη και σταθερή δουλειά  των συναδέλφων μας αυτών , των συναδέλφων που δουλεύουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, των συναδέλφων που θα έρθουν με προγράμματα μέσω ΟΑΕΔ.
Δεν μπορεί η δημοτική αρχή να προσδοκά την κάλυψη των αναγκών του Δήμου στις υπηρεσίες στο περιβάλλον στους παιδικούς σταθμούς, με την κακοπληρωμένη δουλεία των συναδέλφων μας μακροχρόνια ανέργων που θα έλθουν για ορισμένο χρόνο να δουλέψουν. Δεν μπορεί να γίνουν κανόνας οι κυβερνητικές επιδιώξεις  για εκχώρηση του έργου του Δήμου σε ιδιώτες και προγράμματα όπως τη φιλοξενία προσφύγων, το ‘’κέντρο κοινότητας’’  που αναδείχνει τον μόνιμο χαρακτήρα της  αντιμετώπισης της φτώχειας και υποκαθιστά το έργο της  Κοινωνικής Υπηρεσίας.
Η επιδότηση  των γονέων (Vautser)  αντί της χρηματοδότησης των παιδικών σταθμών αποδιοργανώνει τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς,  ενισχύει τους ιδιωτικούς σταθμούς, δέχεται ένα ακόμη χτύπημα ο χαρακτήρας της  Δημόσιας Δωρεάν Ενιαίας για όλη τη χώρα Προσχολικής Αγωγής. Έχει ιδιαίτερη αξία ο αγωνιστικός  συντονισμός σωματείων συλλόγων γονέων παιδικών σταθμών των εργαζομένων στους ΟΤΑ, με  πρωτοβουλία του Συνδικάτου ΟΤΑ για την εξασφάλισης δημόσιου Δωρεάν παιδικού σταθμού για όλα τα παιδιά. Σας καλούμε την Πέμπτη 13/10 στις 6:00 το απόγευμα  στην Αντιπεριφέρεια Βόρειου Τομέα Μεσογείων   448  Αγ. Παρασκευή.
Η πλειοψηφία του σωματείου είναι μακριά νυχτωμένη από τα παραπάνω και όχι μοναδικά προβλήματα καταδικάζοντας το σωματείο μας στην αδράνεια, την κυβέρνηση και τη Δημοτική Αρχή να αισθάνονται ότι έχουν τελειώσει με την αντίσταση και διεκδίκηση των εργαζομένων στο Δήμο.  Ούτε καν συνεδριάζει για τα προβλήματα των εργαζομένων. Η μόνη συνεδρίαση το τελευταίο διάστημα ήταν για να ζητήσουν επιχορήγηση, αντί να κουβεντιάσουν στην οσία του το γεγονός του θανάτου του συναδέλφου και να ζητήσουν από τον Δήμο την άμεση οικονομική κάλυψη. Για την κουτσουρεμένη παράταση της δουλειάς  των συμβασιούχων με την πρόσφατη ρύθμιση, αντί να μπουν στον αγώνα για την οριστική μονιμοποίηση των συναδέλφων τους καθησυχάζουν λέγοντας ότι δεν τους αφορά το πρόβλημα επειδή ο καλός Δήμαρχος θα παρατείνει τις συμβάσεις τους. Κουβέντα δεν λένε για την εκχώρηση σε ΜΚΟ, αντί να γίνει από το Δήμο η φιλοξενία  προσφύγων.   Κουβέντα δεν λένε για το ‘’κέντρο κοινότητας’’ , που υποκαθιστά την  κοινωνική υπηρεσία στου έργο της.
  • Συνάδελφοι πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια  μας με επιτροπές αγώνα για τα μικρά και μεγαλύτερα ζητήματα, να δείξουμε εμπιστοσύνη στη ΔΑΣ που είναι σταθερά δίπλα στους εργαζόμενους.  Να συστρατευθούμε με το συνδικάτο των ΟΤΑ και να γίνουμε μέλη του, να ενώσουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους σε όλη στην τοπική διοίκηση της Αττικής, Να κάνουμε  αποτελεσματικότερη η φωνή μας.
  • Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.
  • Να προχωρήσει άμεσα στη παράταση όλων των συμβάσεων μέχρι και τις 31-12-2017 και με τη λήξη τους να μετατραπούν αυτοδίκαια σε Αορίστου Χρόνου.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗ ΤΡΙΤΗ 11 ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ  ΑΠΟ ΤΙΣ 11:30 ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ.    ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 1 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ   ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 17 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 6.30 Μ.Μ.  ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 390 ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ - ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

                                                                                                                                              Οκτώβριος 2016Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου