Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 17, 2016

98η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Victoria Siempre

98η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

«Εις το ξενοδοχείον "Πειραιεύς", εις την αίθουσαν του σωματείου των μηχανικών ατμοπλοίων... (λογοκρισία 3 γραμμών) συνήλθε χτες εις την πρώτην συνεδρίασίν του το πρώτον σοσιαλιστικόν συνέδριον της Ελλάδος, με κύριον σκοπόν την συνένωσιν όλων των εν Ελλάδι σοσιαλιστικών ομάδων εις ένα ενιαίον κόμμα διοικούμενον ενιαίως και αντιπροσωπευόμενον εις την Διεθνή. Η έναρξις εγένετο εις τας 10 π.μ...» («Ριζοσπάστης» 5, (18) του Νοέμβρη 1918).
Έτσι άρχιζε ο «Ριζοσπάστης» το... ρεπορτάζ από την πρώτη μέρα των εργασιών του ιδρυτικού Συνεδρίου του Κόμματός μας, που κλείνει σήμερα 98 χρόνια από την ίδρυσή του. 98 χρόνια πρωτοπόρας δράσης, σε δρόμους δύσβατους, μα ωραίους και αληθινούς, για την εργατική τάξη, το λαό, για τις ελπίδες και τους πόθους του να ξημερώσουν οι πιο όμορφες μέρες που δεν έζησε ακόμη. Στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Εκεί όπου η δουλειά από εξαναγκασμός θα είναι ελευθερία, γιατί δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και, πάνω απ' όλα, ο καθένας θα ζει για να δημιουργεί για όλους και όλοι για τον ένα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου