Ο πουρές πατάτας είναι ένα από τα comfort food και μας θυμίζει Κυριακές γύρω από το τραπέζι, ζεστό γιουβετσάκι της μαμάς και βούτες στη σάλτσα με το φρέσκο ψωμί.
Είναι από τα φαγητά που *θεωρητικά* είναι εύκολα και μπορεί να γίνει με συνοπτικές διαδικασίες, τις περισσότερες φορές όμως δεν πετυχαίνει και τρώμε κάτι μεταξύ νερουλού ζωμού και τσιμεντοκονίας.
Για αυτό και εμείς σου βρήκαμε την πιο απλή και νόστιμη συνταγή για τον καλύτερο πουρέ που έχεις φάει ποτέ στη ζωή σου (ναι, θα είναι καλύτερος και από της μαμάς σου).
Υλικά
700 γρ. μικρές πατάτες, κομμένες στη μέση
3 κ.σ ανάλατο λιωμένο βούτυρο
1/4 φλ. συν 2 κ.σ κρέμα γάλακτος
1 κ.γ αλάτι (αναλόγως πόσο αλμυρό το θέλεις)
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βάλε τις πατάτες σε νερό που βράζει ήδη για περίπου 20 λεπτά (ή μέχρι να τις τσιμπάς άνετα με το πιρούνι)
2. Τοποθέτησε τις πατάτες σε ένα μπλέντερ και πρόσθετε το βούτυρο, την κρέμα, το αλάτι, το πιπέρι και χτύπησε το μείγμα μέχρι να λιώσει καλά.
3. Δοκίμασε το στο αλάτι και πρόσθεσε κι άλλο αν χρειάζεται.
Τόσο απλό! Μπορείς αν θέλεις να προσθέσεις και άλλα μυρωδικά, σκόρδο ή και τυρί τριμμένο, αλλά για να έχεις ένα αφράτο κλασσικό πουρέ πρέπει να ακολουθήσεις αυτή τη συνταγή.
Για αυτό και εμείς σου βρήκαμε την πιο απλή και νόστιμη συνταγή για τον καλύτερο πουρέ που έχεις φάει ποτέ στη ζωή σου (ναι, θα είναι καλύτερος και από της μαμάς σου).
Υλικά
700 γρ. μικρές πατάτες, κομμένες στη μέση
3 κ.σ ανάλατο λιωμένο βούτυρο
1/4 φλ. συν 2 κ.σ κρέμα γάλακτος
1 κ.γ αλάτι (αναλόγως πόσο αλμυρό το θέλεις)
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βάλε τις πατάτες σε νερό που βράζει ήδη για περίπου 20 λεπτά (ή μέχρι να τις τσιμπάς άνετα με το πιρούνι)
2. Τοποθέτησε τις πατάτες σε ένα μπλέντερ και πρόσθετε το βούτυρο, την κρέμα, το αλάτι, το πιπέρι και χτύπησε το μείγμα μέχρι να λιώσει καλά.
3. Δοκίμασε το στο αλάτι και πρόσθεσε κι άλλο αν χρειάζεται.
Τόσο απλό! Μπορείς αν θέλεις να προσθέσεις και άλλα μυρωδικά, σκόρδο ή και τυρί τριμμένο, αλλά για να έχεις ένα αφράτο κλασσικό πουρέ πρέπει να ακολουθήσεις αυτή τη συνταγή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου