Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Δεκεμβρίου 01, 2016

Η απάντηση στην ασφαλτόστρωση για... κλάματα στο Ρέθυμνο



Στο Ρέθυμνο πρωτοτύπησαν κάνοντας ασφαλτόστρωση χωρίς να μετακινηθούν τα αυτοκίνητα και οι κάδοι. Η απάντηση και οι επεξηγήσεις από την τοπική δημοτική Αρχή (Pics + VID)


Στην οδό Ε. Μαρούλη της πόλης του Ρεθύμνου, ο δήμος προχώρησε μεν σε εργασίες ασφαλτόστρωσης αλλά η άσφαλτος "έπεσε" χωρίς να μετακινηθούν αυτοκίνητα και... κάδοι.





Τα σημεία που κάλυπταν κάδοι σκουπιδιών αλλά και σταθμευμένα αυτοκίνητα έμειναν χωρίς ασφαλτόστρωση διαμορφώνοντας μια παράδοξη εικόνα που έκανε για προφανείς και λογικούς λόγους, τον γύρο του ελληνικού διαδικτύου.

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι δεν ειδοποιήθηκαν εγκαίρως ώστε να μετακινήσουν τα αυτοκίνητά τους, ενώ διαφορετική άποψη διατύπωσαν δήμος και αστυνομία.






Ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων, δήλωσε στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης πως ο άνθρωπος που χειρίζεται τον γερανό της τροχαίας είναι σε ένα μετεγχειρητικό στάδιο και δεν υπάρχει άλλος που μπορεί να δουλέψει τον γερανό.


Τι απαντά ο Δήμος Ρεθύμνου



"Φταίνε οι οδηγοί που δεν πήραν τα αυτοκίνητά τους".

Σε συνέχεια του σάλου, των αναφορών και των επισημάνσεων μέσω του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου σχετικά με τις νέες "περίεργες" ασφαλτοστρώσεις που γίνονται εντός της πόλης του Ρεθύμνου και που, όπως τονίζει η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας του Δήμου Ρεθύμνου, «υποτιμούν το έργο του Δήμου Ρεθύμνου», σε ανακοίνωσή της η δημοτική Αρχή ξεκαθαρίζει ότι «η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνου, καταρχήν:

Α) Ενημέρωσε τους πολίτες με σημειώματα που τοποθετήθηκαν στα σταθμευμένα αυτοκίνητα αργά τη νύχτα, επί τρεις μέρες, που επισήμαναν την ανάγκη να απομακρυνθούν τα αυτοκίνητα κατά τη μέρα της ασφαλτόστρωσης.

Β) Είχαν τοποθετηθεί κόκκινες κορδέλες που απαγόρευαν τη στάθμευση κατά μήκος του δρόμου.

Γ) Η είσοδος στην οδό (που τυγχάνει μονόδρομος) είχε αποκλειστεί με μηχάνημα του Δήμου.

Δ) Είχε ειδοποιηθεί η Τροχαία για να συνδράμει στο έργο της υπηρεσίας».

Παρόλα αυτά, το θέμα, όπως συμπληρώνει η υπηρεσία, «δημιουργήθηκε γιατί κάποιοι δημότες επιμένουν να είναι ασυνείδητοι. Η Τροχαία, για λόγους που την αφορούν, αδυνατούσε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Δήμου για απομάκρυνση των σταθμευμένων οχημάτων», ενώ «όσον αφορά στους κάδους απορριμμάτων που δε μετακινήθηκαν, εφόσον ήταν παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην ευθεία δεν είχε νόημα το μηχάνημα να κάνει ελιγμούς και να καλύψει το οδόστρωμα στην ευθεία. Από την άλλη πλευρά, η Υπηρεσία και ο εργολάβος δε γινόταν να ακυρώσουν ή να αναβάλουν την ασφαλτόστρωση, γιατί σε τέτοια περίπτωση η άσφαλτος θα καταστρεφόταν και δε θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ξανά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου