Υλικά Συνταγής
6 μέτριες βρασμένες πατάτες (με τη φλούδα τους)
3 κ.σ. γεμάτες λευκός ταραμάς
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 λεμόνι (χυμός)
2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
2 φλ. ελαιόλαδο απαλό
λίγο νερό
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες για την ταραμοσαλάτα και αφού κρυώσουν ελαφρά, ώστε να μπορούμε να τις πιάσουμε, τις ξεφλουδίζουμε.
Τις κομματιάζουμε με το μίξερ στους κόφτες ή στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τον ταραμά, το κρεμμύδι, τον άνηθο και το λεμόνι. Χτυπάμε τα υλικά, να πολτοποιηθούν. Σταγόνα σταγόνα, με ροή κλωστής και πάντα με το μίξερ σε λειτουργία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Τέλος, προσθέτουμε το νερό. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και ελιές.
Πάντα βάζουμε τις πατάτες µε τη φλούδα, πλυµένες, σε κρύο νερό να βράσουν, αλλιώς θα σκάσουν και θα ανοίξουν.
Προσθέτοντας ελάχιστο νερό στον ταραμά, στο τελευταίο στάδιο, αποκτά μια βελούδινη υφή σαν μους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου