Το λεμονάτο, είναι από τα φαγητά, που αρέσουν στους περισσότερους και πιο πολύ στα παιδιά.
Με την πηχτή σαλτσούλα του και παρέα μ᾿ ένα σπυρωτό ρυζάκι, είναι ιδανικό για όλες τις περιστάσεις.
Φτιάξτε το, με μαλακό κομμάτι μοσχαριού, και θα γλύφετε και τα δάχτυλά σας.
Μοσχάρι λεμονάτο
Υλικά
• 1 κιλό μοσχάρι
• 2 μέτρια κρεμμύδια
• 2 - 3 σκελίδες σκόρδο
• ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 κρασοπότηρο κρασί
• 2 λεμόνια (το χυμό τους)
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ ή αλεύρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρέας και το σοτάρουμε.
Όταν πάρει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Μόλις γίνει διάφανο το κρεμμύδι, σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί, ρίχνουμε το αλατοπίπερο και συμπληρώνουμε ζεστό νερό, όσο να σκεπάζει σχεδόν, το κρέας και αφήνουμε να σιγοβράσει για 45'.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά, για 20' με 25', μέχρι να μαλακώσει το κρέας, (ελέγχοντας για νερό, κατά διαστήματα).
Πέντε λεπτά πριν το τέλος, παίρνουμε λίγο απ᾿ το ζουμί, το βάζουμε σ᾿ ένα φλυτζάνι, διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να βράσει 4'- 5' ακόμη, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα του.
Το σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές, ή ρύζι σπυρωτό, ή ακόμη καλύτερα και με τα δύο.
Το περιχύνουμε με την σάλτσα του κρέατος.
-- Ο χρόνος βρασίματος, εξαρτάται από το μέρος του ζώου που προέρχεται το κρέας, που χρησιμοποιήσαμε.
Συνήθως το μπούτι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να μαγειρευτεί, ενώ το κιλότο και η ελιά λιγότερο.
Μερίδες: 4
faghta-giagias
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου