Υλικά
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο «κιχί» της alfa
1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο ή πέτουρα
500 γρ. κατσικίσιο τυρί
1 γιαούρτι
5 αυγά
1 φλ. γάλα
αλάτι
πιπέρι
2 κουταλιές βούτυρο
½ φλ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 10'. Τα στραγγίζουμε καλά και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει, όσο ακόμα είναι ζεστά. Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι, προσθέτουμε το γάλα και το κατσικίσιο τυρί σε τρίμματα, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, αφού έχουν κρυώσει για λίγα λεπτά τα μακαρόνια, αδειάζουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.
Σε μεγάλο ταψί για πίτα, απλώνουμε ακτινωτά 3 λαδωμένα φύλλα κιχί. Αδειάζουμε τη γέμιση και την ισιώνουμε. Γυρίζουμε τα φύλλα προς τα μέσα και καλύπτουμε την πίτα με τα υπόλοιπα 3 φύλλα, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα. Χαράζουμε τη πίτα. Λαδώνουμε την επιφάνεια και τη ραντίζουμε με λίγο νερό, πεταχτά.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου