Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 18, 2017

Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε το σώμα μας (λένε οι ειδικοί);


Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά, έλεγαν οι παλιοί. Σαφώς ισχύει, αλλά όχι σε υπερβολή. Τουλάχιστον όσον αφορά στο σώμα μας. Εκεί η υπερβολική καθαριότητα μπορεί να αποβεί… μοιραία.
Όχι στο καθημερινό σαπούνισμα


Μπορεί να μην μας αρέσει, αλλά οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι για λόγους υγείας πρέπει να κάνουμε μπάνιο το πολύ δύο φορές την εβδομάδα. Γιατί σαπουνίζοντας το σώμα μας καθημερινά του αφαιρούμε τα φυσικά έλαια που το προστατεύουν και κρατούν μακριά μολυσματικούς παράγοντες, απειλητικούς για την υγεία μας. Επιπλέον, το καθημερινό σαπούνισμα δημιουργεί ξηρότητα και θαμπάδα στο δέρμα.
Καθημερινή καθαριότητα μόνο σε συγκεκριμένα σημεία

Καθημερινά μπορούμε να καθαρίζουμε μόνο τα σημεία του σώματος από όπου αναδίδονται οσμές. Δηλαδή τις μασχάλες, τη γεννητική και πρωκτική περιοχή και τα πόδια. Όλο το υπόλοιπο σώμα, εφόσον δεν έχει ιδρώσει ή βρομίσει από κάποια εργασία ή γυμναστική, πρέπει να το πλένουμε ολόκληρο μία με δύο φορές την εβδομάδα.
Τι γίνεται με το λούσιμο;

Και στο λούσιμο των μαλλιών επίσης πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Οι ειδικοί προτείνουν να μην τα λούζουμε πολύ συχνά, αν δεν συντρέχει λόγος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου