Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 11, 2017

Αυτή είναι η εντυπωσιακή «κρυφή» παραλία Μύλος στην Λευκάδα!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Η «κρυφή» παραλία Μύλος είναι από τις ωραιότερες του νησιού και βρίσκεται ανάμεσα στις παραλίες Κάθισμα και Άγιος Νικήτας, σε απόσταση 13 χιλιομέτρων από τη πόλη της Λευκάδας. Βρίσκεται νοτιοδυτικά της παραλίας του Άγιου Νικήτα και πρόκειται για μία εξαιρετική παραλία με μήκος 730 μέτρα και 80 μέτρα πλάτος. Το όνομα της το πήρε από έναν παλιό ανεμόμυλο που φαίνεται στο βάθος της παραλίας.

Λευκάδα – Μύλος 2Η ακτή της είναι καλυμμένη με χοντρή άμμο σε συνδυασμό με λευκό βότσαλο και τα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινά νερά της σε μαγνητίζουν! Ένα επιβλητικό τοπίο, άγριας ομορφιάς που περιβάλλεται από ψηλά γκρίζα βράχια χαρίζοντας μια αίσθηση μοναξιάς στους επισκέπτες της. Η παραλία θέλει ιδιαίτερη προσοχή γιατί η θάλασσα βαθαίνει απότομα και είναι λίγο επικίνδυνη ιδίως για τους μικρούς κολυμβητές. Στην παραλία δε θα βρείτε καμία απολύτως οργάνωση γι΄ αυτό πρέπει να προνοήσετε για προμήθειες και τον κατάλληλο εξοπλισμό για να προστατευθείτε από τις ακτίνες του ήλιου, μιας και στην ακτή δεν υπάρχει καθόλου φυσική σκιά. Δεν είναι πλέον η απομονωμένη παραλία με τους λίγους επισκέπτες και τους κατασκηνωτές.
Διαφήμιση



Μύλος – Λευκάδα 4Λευκάδα – Μύλος 5Λευκάδα – Μύλος 3Για να την προσεγγίσετε υπάρχουν δύο τρόποι, είτε περπατώντας μέσα από ένα μονοπάτι ή με καραβάκι, εφόσον δεν υπάρχει δρόμος για να έρθετε οδικώς. Ο πρώτος και πιο ξεκούραστος με τα εκδρομικά καραβάκια που πηγαινοέρχονται από τον διπλανό Άγιο Νικήτα και η άλλη εναλλακτική η πεζοπορία μέσα από τον οικισμό του χωριού. Αν αποφασίσετε να πάτε με τα πόδια, θα πρέπει να ξεκινήσετε από τον κεντρικό πεζόδρομο στον Άγιο Νικήτα, και να στρίψετε στο στενό στην ταβέρνα Ποσειδών. Μέσα από ένα γραφικό κουραστικό μονοπάτι, 650 μέτρων (διάρκεια πεζοπορίας 15-20 λεπτά), που ανεβαίνει τον λόφο και χωρίζει τις δύο παραλίες θα αντικρύσετε τον Μύλο και τότε θα αποζημιωθείτε σίγουρα! Η μαγευτική θέα σε συνδυασμό με την άγρια ομορφιά της παραλίας είναι αυτό που την κάνουν ξεχωριστή και αγαπητή σε κάθε επισκέπτη.



hellas-beach.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου