
Μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας ο οικισμός εντάχθηκε διοικητικά στον Δήμο Τρικολώνων, έδρα του οποίου ήταν η γειτονική Στεμνίτσα . Υπήρξε ξεχωριστή κοινότητα στο διάστημα 1912-1998 οπότε εντάχθηκε στον νέο δήμο Τρικολόνων που δημιουργήθηκε με την εφαρμογή του προγράμματος Καποδίστριας. Από το 2011 ανήκει στον Δήμο Γορτυνίας.


Από το Ελληνικό καταγόταν ο οπλαρχηγός του 1821 Σάββας Νικολόπουλος. Από το Ελληνικό κατάγονται μεταξύ άλλων ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος , οι αδελφοί Φουρλή, του γνωστού ομίλου επιχειρήσεων και ο Σταύρος Πάνου Αϊβαλής Ιδρυτής της εφημερίδας «Λούσιος» και μετέπειτα «Αρκαδικό Βήμα»
Το Ελληνικό τα τελευταία χρόνια αποκτάει σιγά σιγά όλες τις απαραίτητες υποδομές για να κρατήσει τους επισκέπτες που θα θελήσουν να διανυκτερεύσουν εδώ. Είναι ένα περιποιημένο και καθαρό χωριό, με πέτρινα σπίτια, γραφική πλατεία, ένα εκκλησιαστικό μουσείο, 2 καφενεία, 2 ταβερνάκια και 3 ξενοδοχεία. Το εκκλησιαστικό μουσείο στεγάζεται σε ένα πέτρινο παραδοσιακό κτήριο. Εκτίθενται εκκλησιαστικά είδη, ιερά άμφια και εικόνες αγιογραφημένες από την εποχή που το χωριό λεγόταν Μουλάτσι. Το Ελληνικό είναι ένα από τα ομορφότερα παραδοσιακά χωριά της Ελλάδας.










Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου