Νηστίσιμα κουλουράκια με κανέλα και πορτοκάλι για ένα απολαυστικό και νηστίσιμο πρωινό...
Τι θα χρειαστείς
- 2 φλιτζάνια καλαμποκέλαιο
- 1 ¾ φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- ¼ του φλιτζανιού κονιάκ
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 3 κουταλιές κανέλα
- ½ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
- 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένους σπόρους γλυκάνισου
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
- 5-6 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Πως θα το φτιάξεις
Προθέρμανε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Χτύπησε την ζάχαρη και το λάδι μέχρι να ανακατευτούν καλά. Στην συνέχεια πρόσθεσε τον χυμό πορτοκαλιού, κονιάκ, το ξύσμα, την σόδα και τα μπαχαρικά. Σταδιακά πρόσθεσε το αλεύρι και τα καρύδια αναμειγνύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ. Προσέθεσε την ζύμη πάνω στο πάγκο σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Χώρισε την ζύμη σε 4 ίσα μέρη. Προσπάθησε να κάνεις κάθε ρολό που θα κόψεις σαν μια ίσια φρατζόλα. Κόψε την ζύμη σε λεπτές λωρίδες. Ψήσε τα κουλουράκια σου για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Τα κουλουράκια με κανέλα και πορτοκάλι είναι έτοιμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου