Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαρτίου 27, 2018

Ο πύργος που βυθίζεται με μυστηριώδη τρόπο!


Ένας ιστορικός πύργος στις Φιλιππίνες βυθίζεται με ρυθμό 2,5 εκατοστών τον χρόνο και κανείς δεν είναι απόλυτα βέβαιος για την αιτία!



Ο πύργος που παράλληλα είναι και καμπαναριό, βρίσκεται στην πόλη Λαοάνγκ (Laoag), στην βόρεια επαρχία Λόκος Νόρτε (Ilocos Norte).

Η παράκτια περιοχή ήταν εμπορικό λιμάνι για τις ντόπιες φυλές, που κατευθύνονταν προς τη Μαλαισία και την Ινδονησία, εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

Το 1521, οι Ισπανοί που την κατέλαβαν, δημιούργησαν ένα φρούριο, ελέγχοντας την εμπορική κίνηση. Μετά από 333 χρόνια κυριαρχίας πάνω από το αρχιπέλαγος, οι πολιτιστικές και θρησκευτικές παραδόσεις της Ισπανίας εξακολουθούν να υφίστανται και σήμερα.

Μαζί με αυτά τις άυλες παραδόσεις, παραμένουν άφθαρτες και τα κτίρια που άντεξαν στη δοκιμασία του χρόνου. Ένα από αυτά είναι «ο πύργος που βυθίζεται», το ψηλότερο ιστορικό κτήριο στο Laoag, που είναι η πρωτεύουσα της Ilocos Norte.

Μια από τις πρώτες εντυπώσεις που δημιουργούνται στον επισκέπτη είναι πως το καμπαναριό της εκκλησία που βρίσκεται 80 μέτρα μακριά, είναι ενσωματωμένο στον πύργο.

Το καμπαναριό χτίστηκε μετά το σεισμό του 1707 και κατασκευάστηκε από ντόπιους τεχνίτες που χρησιμοποίησαν τούβλα, τα οποία ενώθηκαν με μελάσα και φύλλα από ένα τοπικό φυτό που ονομάζεται σάμπλοτ (sablot). Έχει βάση 90 μέτρα και ύψος 45 μέτρα. Ένα σταθερό κτίριο που δεσπόζει για αιώνες.

Πιστεύεται ότι ο πύργος βυθίζεται σε ένα ρυθμό 2,5 εκατοστών κάθε χρόνο. Δεν υπάρχουν πειστικές επιστημονικές εξηγήσεις για αυτό, αλλά μια αποδεκτή θεωρία είναι ότι αυτό συμβαίνει επειδή ο πύργος χτίστηκε σε αμμώδεις εκτάσεις και λαμβάνοντας υπόψη βαριά και ογκώδη δομή του, αργά ή γρήγορα θα θαφτεί μέσα στο έδαφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου