Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαρτίου 29, 2018

Εύκολη τυρόπιτα



Αυτή η τυρόπιτα όχι μόνο είναι πεντανόστιμη, αλλά και πολύ εύκολη στην παρασκευή. Ποιος να το φανταζόταν ότι το αγαπημένο τυρένιο σνακ θα ήταν ό,τι πιο απλό μπορούμε να φτιάξουμε σπίτι;



Υλικά

  • 3/4 φλιτζανιού αγελαδινό βούτυρο λιωμένο
  • 400γρ. φέτα ή γιδοτύρι
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 2 γιαούρτια στραγγιστά με 2% λιπαρά
  • 3 αβγά
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Βουτυρώνετε το ταψί και στρώνετε δύο φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα ένα και φροντίζοντας να καλύψετε και τα πλαϊνά του ταψιού. Ύστερα παίρνετε ένα ένα τα υπόλοιπα φύλλα και τα κάνετε κουβάρι στα χέρια σας. Τοποθετείτε το ένα κουβαράκι δίπλα στο άλλο μέσα στο ταψί. Περιχύνετε τα φύλλα με το υπόλοιπο βούτυρο κρατώντας στην άκρη λίγο για το τελείωμα.

Βάζετε τα φύλλα στον προθερμασμένο φούρνο να ψηθούν για 15 λεπτά και να πάρουν λίγο χρώμα. Τότε τα βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν λίγο.

Στο μεταξύ, σε ένα μπολ αναμιγνύετε τα αβγά με το γιαούρτι και το τριμμένο τυρί. Πιπερώνετε, αλατίζετε με μέτρο, προσθέτετε το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά. Περιχύνετε τότε τα προψημένα φύλλα στο ταψί, ισιώνετε την επιφάνεια της πίτας και την ξαναβάζετε στο φούρνο.

Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 175°C και ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια της πίτας. Τη σερβίρετε ζεστή ή χλιαρή στο τραπέζι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου