Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαρτίου 14, 2018

Πού είναι… κουρνιασμένο το Σαν Μαρίνο, το τρίτο μικρότερο κράτος της Ευρώπης;

Πού είναι… κουρνιασμένο το Σαν Μαρίνο, το τρίτο μικρότερο κράτος της Ευρώπης;Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η Γαληνοτάτη Δημοκρατία του Αγίου Μαρίνου – όπως είναι το επίσημο όνομα του Σαν Μαρίνο (Άγιος Μαρίνος) – είναι περίκλειστο μικροκράτος, που
περιβάλλεται από την Ιταλία. Βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά των Απέννινων ορέων, νοτιοδυτικά του κοσμοπολίτικου Ρίμινι της Αδριατικής. Είναι ένα από τα μικρότερα κράτη του κόσμου – το τρίτο μικρότερο στην Ευρώπη μετά το Μονακό και το Βατικανό.

Από το 1599 είναι μια ανεξάρτητη, πρότυπη δημοκρατία σε μικρογραφία, με έκταση 61,19 τετρ.χλμ. (δυόμιση φορές το αεροδρόμιο του Πεκίνου) και σύνορα μήκους 39 χιλιομέτρων. Ο πληθυσμός της είναι περίπου 33.000 κάτοικοι, όμως προσελκύει μέχρι και 3 εκατομμύρια τουρίστες τον χρόνο.
Διαφημίζεται ως η παλαιότερη δημοκρατία στην Ευρώπη


Το σύμβολό της είναι ο τρίκορφος λόφος Τιτάνο με τα τρία φρούρια. Το τοπίο είναι ένας συγκερασμός μεσογειακού και μεσαιωνικού στιλ, με αναγεννησιακά κάστρα, παλάτια, ποτάμια, ελιές, αμπέλια, πεύκα, έλατα, βελανιδιές και πάει λέγοντας. Πώς αυτοδιαφημίζεται; Ως η χώρα της ελευθερίας και η παλαιότερη δημοκρατία στην Ευρώπη.

Διαθέτει μια μεσαιωνική καστροπολιτεία, που ανήκει στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο και μια… αξιόλογη συλλογή μεσαιωνικών οργάνων βασανισμού στο Μουσείο Βασανιστηρίων.
Από καταφύγιο Χριστιανών, καταφύγιο πλουσίων

Το Σαν Μαρίνο πήρε αυτό το όνομα προς τιμήν του καθολικού Αγίου Μαρίνου. Ο άγιος υπήρξε ένας χριστιανός λιθοξόος, ο οποίος την εποχή των θρησκευτικών διωγμών του Ρωμαίου αυτοκράτορα Διοκλητιανού δημιούργησε στο όρος Τιτάνο μια μικρή απομονωμένη κοινότητα χριστιανών. Το 301 μ.Χ. ίδρυσε και οχύρωσε το κρατίδιο. Οι κάτοικοί του ουδέποτε δέχθηκαν να ενταχθούν στο ιταλικό κράτος και μιλούν την τοπική ιταλική διάλεκτο.

Το Σαν Μαρίνο δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως χρησιμοποιεί το ευρώ βάζοντας τις δικές του εθνικές παραστάσεις επάνω στα ευρωπαϊκά νομίσματα. Ανήκει στους φορολογικούς παραδείσους της Ευρώπης προσελκύοντας στις τράπεζές του καταθέσεις κατοίκων άλλων χωρών.
Αν θέλεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου