Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Απριλίου 21, 2018

10 φανταστικές λεπτομέρειες που δεν πρόσεξες όταν είδες το ‘Wonder Woman’



Είδαμε και σκαλίσαμε την ταινία της περσινής χρονιάς από τη βολή του σπιτιού μας.

Ήρθε, είδε και, αν όλα πάνε όπως προστάζουν οι ευχές μας αλλά και η απλή λογική, η Wonder Woman δεν έχει να πάει πουθενά. Ούτε ο αντίκτυπος της επιτυχίας της ταινίας της που συνέτριψε τη φόρμουλα του Χόλιγουντ.

Το ‘Wonder Woman’ έσπασε μια ντουζίνα ρεκόρ, από τα περισσότερα έσοδα που έχει φέρει ποτέ ταινία από γυναίκα σκηνοθέτη μέχρι τη μεγαλύτερη επιτυχία που έχει κάνει εισπρακτικά υπερηρωικό origin story, και άφησε πίσω του τη σκιά που άφησαν άλλες εκδοχές υπερηρώων, όπως η αισθητική των ‘Batman’ του Tim Burton ή ο Superman του Christopher Reeve. Μπήκε στη σφαίρα του κλασικού μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου και προέτρεψε μεγάλο μέρος του κοινού - ειδικά το γυναικείο που μέχρι την τρίτη εβδομάδα κυκλοφορίας της ταινίας στην Αμερική είχε δώσει το 50% των εισιτηρίων - να την δει ξανά και ξανά.

Τώρα μπορείς να κάνεις την επανάληψή σου από τη Nova που καλύπτει όλες σου τις ανάγκες για θέαμα χωρίς να σε βάζει σε διλήμματα, φιλοξενώντας από τα μεγαλύτερα μπλοκμπάστερ σε σινεμά και τηλεόραση μέχρι παιδικά και αθλητικά προγράμματα. Το ‘Wonder Woman’ είναι διαθέσιμο σε Nova On Demand και Nova GO για να το απολαύσεις όποτε και όπου θες.

Όταν λοιπόν το ξαναδείς, έχε το νου σου για τα παρακάτω Easter Eggs:

TO ΛΟΥΒΡΟ

Το run του John Byrne στα κόμικ της αμαζόνας στα ‘90s δίχασε τους φαν της και συνεχίζει να κάνει το ίδιο και σήμερα. Δεν θα βρεις κανέναν ωστόσο να διαφωνεί με την τοποθέτηση της Diana στο φανταστικό - και λιγότερο γνωστό σε σχέση με το Λούβρο - Gateway City Museum of Cultural Antiquities όπου βρέθηκε να εργάζεται ανάμεσα σε αρχαιοελληνικά και ρωμαϊκά εκθέματα.

Η παρουσία της στο Λούβρο λοιπόν είναι throwback στα κόμικ, αλλά μας ξυπνάει ελπίδες και για κάτι παραπάνω. Το Gateway Museum ήταν αφορμή να γνωρίσει την Cassie Sandmark που θα γινόταν ένα από τα Wonder Girls. Θα δώσει το Λούβρο παρόμοια ευκαιρία;

Η ΑΛΛΗ WONDER WOMAN



H Wonder Woman της Lynda Carter ήταν αυτή που σύστησε την Patty Jenkins στον κόσμο της υπερηρωίδας. Γι’ αυτό τον λόγο αλλά και για την κληρονομιά του πράγματος, η σκηνοθέτιδα προσπάθησε να συμπεριλάβει την Carter στην ταινία. Για λόγους που δεν γνωρίζουμε, τελικά δεν τα κατάφερε. Όπως βλέπεις και πιο πάνω ωστόσο, βρήκε άλλον τρόπο για να την τιμήσει.

Οι δυο τους είναι φίλες, με την Jenkins να είναι μία από τους καλεσμένους στην πρόσφατη τελετή απονομής του αστεριού της Carter στο Hollywood Walk of Fame. Έχει επίσης υποσχεθεί να συνεχίσει να ψάχνει τρόπο για να βάλει την O.G. Wonder Woman σε κάποιο σίκουελ.

Η ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΤΗΣ JUSTICE LEAGUE

Το φορτηγάκι των Wayne Enterprises που παρέδωσε την φωτογραφία της Wonder Woman με τον Steve Trevor και την υπόλοιπη παρέα στο Λούβρο, είχε συμβολικές πινακίδες.

Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ




Η Jenkins, όπως και το μεγαλύτερο μέρος του σινεφίλ κοινού, λατρεύει το ‘Superman: The Movie’. Ήταν μια απλή συνταγή που πέτυχε και έγινε διαχρονική αξία.

Το ‘Wonder Woman’ είχε κάποια πολύ γλυκά throwbacks σ’ αυτό, αλλά και στο σίκουελ του.

Η Diana με τα γυαλιά ήταν ένας πιο προφανής φόρος τιμής - το συγκεκριμένο το πρόσεξες σίγουρα εξαρχής - ειδικά όταν παρατηρεί κανείς ότι πρόκειται για το ίδιο σχέδιο με πολύ μικρές παραλλαγές.

FAUSTA: THE NAZI WONDER WOMAN




Μιλώντας για φόρους τιμής και την αδυναμία της Jenkins στη σειρά των ‘70s, ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε πέρα από την μπλε τουαλέτα της Diana. Όχι πολύ πιο μακριά ωστόσο.

Η ηθοποιός που υποδύεται τη γυναίκα της οποίας το φόρεμα ‘δανείστηκε’ η Diana για να εισχωρήσει στο γκαλά, ονομάζεται Rachel Pickup. Το όνομα του χαρακτήρα πάλι είναι ‘Fausta Grables’. Η Grables δεν είναι άλλη από τη Ναζί πράκτορα που αντιμετώπισε η Wonder Woman στο επεισόδιο ‘Fausta: The Nazi Wonder Woman’, στην πρώτη σεζόν της σειράς.

Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ GENERAL LUDENDORFF

Από αριστερά (Associated Press): Paul von Hindenberg, Kaiser Wilhelm II, Erich Ludendorff

O General Ludendorff βασίστηκε σε πραγματικό στρατηγό του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου. Μόνο που εκείνος ήταν υπέρ της εκεχειρίας και δεν δολοφονήθηκε από αμαζόνα. Αντίθετα, πέθανε το 1937 από καρκίνο στο συκώτι. Άλλα αληθινά πρόσωπα της ταινίας είναι σαφώς ο Paul Von Hidenberg, ο Kaiser Wilhelm II και ο Field Marshall Haig.

Αληθινό όμως ήταν και το πολεμικό πλοίο στο οποίο γίνονται αναφορές. Πάνω στις γερμανικές λέμβους του πρώτου μέρος της ταινίας αναγράφονται οι λέξεις SMS Schwaben. Το Schwaben ήταν πραγματικό μέρος του στόλου και μάλιστα αργότερα αντικαταστάθηκε από το πλοίο Mars - δηλαδή Άρης. *κλείσιμο ματιού*

BLACKHAWK SQUADRON

Ο Saïd Taghmaoui τουίταρε τον χαρακτήρα του δίπλα σε ένα μέλος του Blackhawk Squadron από τα κόμικ. Οι Blackhawks ήταν μια μικρή ομάδα ταλαντούχων πιλότων που δραστηριοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Την ώρα που γράφονταν τούτες οι γραμμές μάλιστα, η DC ανακοίνωνε ότι έπεται ταινία 'Blackhawk', με σκηνοθέτη τον τιτάνα Steven Spielberg. To μέλλον του Sameer;

SAVING PRIVATE SNYDER

Εάν παρατητήσεις τον στρατιώτη πίσω από την κουστωδία της Diana, θα διαπιστώσεις πως δεν είναι άλλος από τον Zack Snyder, τον σκηνοθέτη των ‘Man of Steel’/‘Batman v. Superman’/’Justice League’ και πρώην αρχιτέκτονα του DC Extended Universe.

ARTEMIS



Δεν είναι η θεά Άρτεμη. Είναι σίγουρα το next best thing.

Η Ann Wolfe θεωρείται μία από τις καλύτερες μποξέρ όλων των εποχών. Στην ταινία υποδύθηκε την Artemis, μια αμαζόνα που κατάγεται από την αιγυπτιακή φυλή των Bana-Mighdall. Είναι από τις πιο συχνές παρουσίες στη Themyscira των κόμικ, και μάλιστα μία περίοδο σήκωσε και τον τίτλο της ίδιας της Wonder Woman.

ΤΑ ΠΟΣΤΕΡ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Η αφίσα της Rosie the Riveter είναι από τις πιο εμβληματικές εικόνες που άφησε πίσω του ο Β΄Παγκόσμιος Πόλεμος. Αντιπροσώπευε τις γυναίκες των εργοστασίων και των ναυπηγείων, και προέτρεπε τις υπόλοιπες να ακολουθήσουν. Είναι πλέον μέρος της παγκόσμιας κουλτούρας και του κινήματος του φεμινισμού. Η Diana την τιμά με τον πιο φαντασμαγορικό τρόπο που μπορεί κανείς να μπλοκάρει σφαίρες.
Ο Α΄ Παγκόσμιος πάλι δίνει κι αυτός τη δική του αυθεντική αφίσα. Αυτήν που καλούσε τις γυναίκες να καταλώνουν λιγότερο, ώστε να μένουν περισσότερα εφόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου