Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Απριλίου 11, 2018

Η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης είναι στην Ελλάδα και απέχει 1 ώρα και κάτι από την Αθήνα



Μπορεί η Αθήνα να έχει θαύματα του αρχαίου κόσμου όμως η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης που είναι ακόμα κατοικημένη απέχει από την πρωτεύουσα 1 ώρα και κάτι. Με ηλικία που αγγίζει τα 7.000 χρόνια πηγαίνοντας στο Αργος δεν κάνεις μια απλή εκδρομή. Έχεις φτάσει στην αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης που κατοικείται ακόμα. Τα αρχαιολογικά της μνημεία χρονολογούνται από την Εποχή του Χαλκού με την πόλη του Διομήδη (βασιλιάς του Αργους κατά τον Τρωικό πόλεμο» να είναι από τα σπουδαιότερα κέντρα του Μυκηναϊκού Πολιτισμού.

Ένα αρχαίο θέατρο χιλιετιών

Σήμερα στο Αργος που θεωρείται η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης, θα ξεχωρίσετε ανάμεσά στα άχρωμα κτίρια, τα υπολείμματα της αρχαίας αγοράς και τμήματα του θαυμαστού θεάτρου με τις 20.000 θέσεις. Εδώ θα πρέπει να αφιερώσετε αρκετό από τον χρόνο σας για να περιηγηθείτε στις φθαρμένες από τον χρόνο κερκίδες.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτούν το Αρχαιολογικό Μουσείο, ένα από τα παλαιοτέρα της χώρας, όπου στις αίθουσές του παρουσιάζονται ευρήματα από όλες τις φάσεις της ιστορίας του Αργους. Ψηλότερα στην κορφή του λόφου διακρίνουμε τα ισχυρά τείχη του μεσαιωνικού κάστρου. Ο μύθος μάλιστα αναφέρει ότι εδώ ύψωσαν τα πρώτα τείχη οι Κύκλωπες ενώ ιστορικά οι Βυζαντινοί, οι Φράγκοι, οι Ενετοί και οι Τούρκοι χρησιμοποιώντας αρχαία δομικά υλικά, έκαναν τις δικές τους προσθήκες.



Πυραμίδα αρχαιότερη από τις Αιγυπτιακές



Από το αρχαίο θέατρο του Αργους, θα κατευθυνθείτε νότια ακολουθώντας τον εθνικό δρόμο Αργους – Τριπόλεως. Στα τρία χιλιόμετρα θα δείτε δεξιά τη διασταύρωση για Κεφαλάρι, Ελληνικό. Πριν αναζητήσετε τις χαρές τις θάλασσας αξίζει μια σύντομη παρέκκλιση από την πορεία σας για να επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο του Ελληνικού όπου βρίσκεται μια από τις ελάχιστες σωζόμενες «πυραμίδες» στον ελλαδικό χώρο.
Η ηλικία, η χρήση, αλλά και η προέλευση αυτού του περίεργου κτίσματος, δεν έχουν μετά βεβαιότητας καθοριστεί. Οι περισσότερες ενδείξεις μας πληροφορούν ότι το γεροδεμένο αυτό κτίσμα ήταν ένα φυλάκιο που προστάτευε τον αρχαίο δρόμο Αργους - Τεγέας. Πάντως δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ιερό η μαντείο.




Η πόλη που ξεχώρισε η UNESCO



Οδηγήστε για 4 χιλιόμετρα στο δρόμο Ναυπλίου – Αργους και θα φτάσετε στην θέση όπου ήταν κτισμένη η αρχαία πόλη Τίρυνθα. Ο λόφος που ξεχωρίζει κοντά στο σύγχρονο χωριό κατοικήθηκε αδιάλειπτα από τη Νεολιθική εποχή μέχρι την ύστερη αρχαιότητα. Ο αρχαιολογικός χώρος που έχει χαρακτηρισθεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO είναι σήμερα οργανωμένος και επισκέψιμος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου