Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Απριλίου 27, 2018

Πόσο μας… γυμνάζει ένα τραγούδι;

Πόσο μας… γυμνάζει ένα τραγούδι;



Τραγούδι με συνταγή γιατρού και υπόδειξη γυμναστή. Τώρα μάλιστα, έχουμε σοβαρή δικαιολογία να φαλτσάρουμε!


Στη Γαλλία το τραγούδι προτείνεται από κάποιους γιατρούς ως θεραπεία κατάλληλη για ψυχοσωματικές ασθένειες (η ομορφιά της φωνής και η γνώση της μουσικής δεν έχουν σημασία). Ακόμα, Γάλλοι ειδικοί επί της σωματικής άσκησης έχουν συμπεριλάβει μαθήματα καλλιφωνίας στο πρόγραμμα των γυμναστηρίων, γιατί θεωρούν ότι το τραγούδι είναι ισοδύναμο με ένα κανονικό γυμναστικό πρόγραμμα (καθόλου απίθανο, αφού για να παραχθεί ένας ήχος απαιτείται η συμμετοχή περίπου 300 μυών).
Διατηρεί τη σιλουέτα

Όταν τραγουδάς, είναι σημάδι ότι βρίσκεσαι σε καλή διάθεση. Πόσο συχνά το κάνεις; Όπως και να έχει, σίγουρα θα τραγουδούσες περισσότερο αν ήξερες ότι κάνει καλό και στη σιλουέτα σου. Εκτός από την ψυχική ευχαρίστηση και την εκτόνωση που προσφέρει, το… άθλημα του τραγουδιού μπορεί να σε κρατήσει σε φόρμα και να λειτουργήσει ως αντιγηραντικό.
Αντί Γιόγκα, νότες

Για να τραγουδήσεις σωστά, χρησιμοποιείς – αναγκαστικά – την τέχνη της αναπνοής, που χαλαρώνει το σώμα και το μυαλό: Πρόκειται για την κοιλιακή αναπνοή που εφαρμόζεται στη Γιόγκα (τη δουλεύεις κυρίως όταν οι νότες του τραγουδιού είναι απαιτητικές).
Διώχνει τη μυϊκή ένταση

Το τραγούδι είναι ιδανικό για να διώξεις τη μυϊκή ένταση: Απαιτεί συγκέντρωση στην αναπνοή και την παραγωγή του ήχου αλλά και σωστή στάση σώματος. Η πλάτη θα πρέπει να είναι ίσια, ώστε η αναπνοή να γίνεται σωστά. Στην πορεία το σώμα θα συνηθίσει να στέκεται όπως πρέπει αφήνοντας τους μυς χαλαρούς να δονούνται απαλά στις συχνότητες που παράγουν οι φωνητικές χορδές σου, εξηγούν οι ειδικοί.
Γυμνάζει τους κοιλιακούς

Η σωστή στάση ολόκληρου του σώματος θα γυμνάσει στη συνέχεια τους μυς των ώμων, του λαιμού, της κοιλιάς και της πλάτης. Οι εναλλασσόμενες βαθιές αναπνοές φτιάχνουν καλογυμνασμένους κοιλιακούς.
Αναζωογονεί και το πρόσωπο

Το τραγούδι ενεργοποιεί όλους τους μυς του προσώπου. Έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στην έκφραση, γιατί το δέρμα αποκτά ελαστικότητα, κάνοντας τα σημάδια της γήρανσης λιγότερο εμφανή.
Εμπρός για ενδορφίνες!

Τραγουδώντας παράγονται ενδορφίνες, οι οποίες λειτουργούν ως το πιο φυσικό αντικαταθλιπτικό, χωρίς καμία παρενέργεια. Όταν ξεκινήσεις να τραγουδάς, θα πρέπει να συγκεντρωθείς στον ρυθμό και τη μελωδία της μουσικής, καθώς και στον στίχο. Έτσι υποχρεωτικά θα ξεχάσεις κάθε δυσάρεστη σκέψη και όλα τα άγχη που σε πιέζουν, με ανάλογα θετικά αποτελέσματα στην υγεία σου.

Αναπτύσσοντας τις ικανότητές σου στο τραγούδι θα προσπαθείς κάθε φορά να δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου εξερευνώντας τις δυνάμεις σου και αυξάνοντας την ικανοποίησή σου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου