Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 02, 2018

Στη Ρωσία, την 1η Μαΐου, ο κατώτατος μισθός θα είναι ίσος με το επίπεδο διαβίωσης

Το Ρωσικό Ρούβλι. Φωτογραφία αρχείου

MOSCOW, 1 Μαΐου - RIA Novosti. Από την 1η Μαΐου, το επίπεδο του κατώτατου μισθού SMIC θα αυξηθεί στο επίπεδο του επιπέδου διαβίωσης 11.163 ρούβλια. Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα επηρεάσει όχι μόνο τους μισθούς αλλά και την πληρωμή της άδειας μητρότητας και του επιδόματος παιδικής μέριμνας έως και 1,5 ετών για τους εργαζόμενους πολίτες, καθώς και για την καταβολή μισθών ασθενείας.
Ταυτόχρονα, ο ελάχιστος μισθός θα επηρεάσει μόνο τις ελάχιστες αποδοχές.


Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ρωσίας, ο ελάχιστος μισθός θα είναι ίσος με το επίπεδο διαβίωσης. Όπως δήλωσε προηγουμένως ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αυτή η αύξηση θα επηρεάσει εκατομμύρια ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα. Σύμφωνα με τον ίδιο, περισσότερα από 16 δισεκατομμύρια ρούβλια διατίθενται από το αποθεματικό ταμείο της κυβέρνησης για τους σκοπούς αυτούς εκτός από τα 20 δισεκατομμύρια που διανεμήθηκαν τον Μάρτιο.

Ο αριθμός των παροχών στη Ρωσία συνδέεται με τον κατώτατο μισθό (SMIC). Από την 1η Μαΐου, το μέγιστο ποσό των πληρωμών μητρότητας δεν αλλάζει δεδομένου ότι συνδέεται με τη μέγιστη βάση για τις εισφορές στο FSS (ταμείο κοινωνικής Ασφάλισης που εγκρίνεται ετησίως από την κυβέρνηση), ωστόσο το ελάχιστο ποσό πληρωμής ανά ημέρα δεν πρέπει να είναι χαμηλότερο από τον ημερήσιο ελάχιστο μισθό μετά την υπογραφή του διατάγματος.


Ομοίως, υπολογίζεται το επίδομα παιδικής μέριμνας έως και ενάμιση χρόνο. Στην περίπτωση αυτή, σε αντίθεση με την άδεια μητρότητας, δεν καταβάλλεται το 100% του μέσου μισθού, αλλά το 40%.

Το ύψος του κατώτατου μισθού επηρεάζει μόνο το ελάχιστο όφελος, αλλά μόνο αν πρόκειται για αιτούντα εργασία, τότε το ποσό της παροχής θα είναι το 40% του κατώτατου μισθού. Εάν ο δικαιούχος δεν εργάζεται ή είναι ιδιώτης επιχειρηματίας, χρησιμοποιείται το βασικό ποσό της παροχής, το οποίο δεν θα αλλάξει όταν ο ελάχιστος μισθός αυξάνεται.

Το ποσό του επιδόματος αναπηρίας είναι 60% έως 100% των μέσων αποδοχών, ανάλογα με το χρόνο υπηρεσίας του εργαζομένου. Το μέγιστο όφελος υπολογίζεται με βάση το βασικό όριο FSS (του Ταμείου Κοινωνικών ασφαλίσεων) για τα δύο προηγούμενα έτη και είναι ανεξάρτητο από τον ελάχιστο μισθό και το ελάχιστο βασίζεται στην τρέχουσα τιμή SMIC του νοσοκομείου. Το ελάχιστο ποσό καταβάλλεται εάν, κατά την περίοδο υπολογισμού, ο εργαζόμενος δεν είχε εισόδημα ή το μέσο εισόδημα του ήταν μικρότερο από 24 φορές του ελάχιστου μισθού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου