Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 19, 2018

Βίντεο: Η στιγμή που γέφυρα χάνεται στα νερά του Ισθμού της Κορίνθου



Η μηχανική του Ισθμού της Κορίνθου. Πως λειτουργούν οι βυθιζόμενες γέφυρες

Την εντυπωσιακή βύθιση της γέφυρας στις άκρες του Ισθμού της Κορίνθου κατέγραψαν οι Up Drones, προσφέροντας ένα απολαυστικό βίντεο με πανοραμικά πλάνα από Drone, αλλά και υποβρύχιες λήψεις με τον τρόπο που λειτουργούν οι εν λόγω γέφυρες.

Η γέφυρα βρίσκεται στα άκρα της Διώρυγας της Κορίνθου, διευκολύνει την κίνηση των οχημάτων μέχρι 3 τόνους μεταξύ του Λουτρακίου και της Κορίνθου και βυθίζεται κάθε φορά που πρόκειται να περάσει πλοίο μέσα από τη διώρυγα.

Δείτε το βίντεο:




Ο ισθμός της Κορίνθου ήταν γνωστός στον αρχαίο κόσμο ως το ορόσημο που χώριζε την Πελοπόννησο από την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα. Τον 1ο αιώνα μ.Χ. ο γεωγράφος Στράβων επισήμανε μια στήλη στον ισθμό της Κορίνθου, που έφερε δύο επιγραφές. Μία προς την Ανατολή, δηλ. τα Μέγαρα της Αττικής, που έλεγε : "τάδ᾽ οὐχὶ Πελοπόννησος, ἀλλ᾽ Ἰωνία" και την άλλη προς τη Δύση, δηλ. την Πελοπόννησο : "τάδ᾽ ἐστὶ Πελοπόννησος, οὐκ Ἰωνία". Ο Πλούταρχος απέδιδε την ανέγερση αυτής της στήλης στον ήρωα της Αττικής Θησέα καθ' οδόν προς την Αθήνα.

Από το 1893 στον πλάτους 6,3 χιλιομέτρων ισθμό έχει διανοιχτεί η Διώρυγα της Κορίνθου, που στην πράξη καθιστά την Πελοπόννησο νησί. Σήμερα, δύο οδικές, δύο σιδηροδρομικές και δύο βυθιζόμενες γέφυρες στα δύο άκρα της διώρυγας συνδέουν την ηπειρωτική πλευρά του ισθμού με εκείνη της Πελοποννήσου. Στο δυτικό άκρο της διώρυγας βρίσκεται επίσης μια στρατιωτική γέφυρα έκτακτης ανάγκης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου