Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 20, 2018

Πρωκτικό σεξ: «Υπάρχει κίνδυνος αν ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Eχω κάνει πρωκτικό σεξ με
το αγόρι μου και μετά μπήκε στο κόλπο μου χωρίς να αλλάξει προφυλακτικό ή κάτι. Υπάρχει κάποιος κίνδυνος;
Στο ερώτημά σας απαντά ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου



ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Υπάρχει η πιθανότητα μετάδοσης μικροβίων και κυρίως κολοβακτηριδίου, το οποίο υπάρχει φυσιολογικά στο έντερο. Να σημειώσουμε ότι μετά την πρωκτική επαφή να ακολουθεί οπωσδήποτε πλύσιμο με αντισηπτικό και ούρηση. Η διαδικασία αυτή δεν προφυλάσει πάντως τον άνδρα, ο οποίος είναι δυνατό να αποκτήσει φλεγμονή από κολοβακτηρίδιο.

Ζήσης Παπαθανασίου

Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου