Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 22, 2018

Καρπούζι VS Πεπόνι: Η μάχη των θερμίδων - Πόσο μας παχαίνουν τελικά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Καρπούζι VS Πεπόνι: Η μάχη των θερμίδων - Πόσο μας παχαίνουν τελικά


Είναι τα δύο διασημότερα φρούτα του καλοκαιριού και έχουν την τιμητική τους από μικρούς και μεγάλους.


Νόστιμα, γλυκά και δροσερά, δεν λείπουν από κανέναν ψυγείο ή τραπέζι, με όλους εμάς να παραδεχόμαστε πως θα ευχόμασταν να μπορούσαμε να τα απολαμβάνουμε καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Διουρητικά και πλούσια σε βιταμίνη Β6, συντελούν στην καλή πνευματική μας υγεία, βομβαρδίζοντας μας παράλληλα και με άλλα θρεπτικά συστατικά που κρίνονται απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας.

Επιπλέον, δεν περιέχουν καθόλου λιπαρά ή αλάτι, ενώ μας χορταίνουν χωρίς να μας βαραίνουν.
Τι συμβαίνει όμως με τις θερμίδες που περιέχουν;

Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, αυτό δεν θα πρέπει να μας ανησυχεί.

Το καρπούζι μας χαρίζει 30 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια την ώρα που το λυκοπένιο –ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία- και η κιτρουλίνη με την αργινίνη που περιέχει μας προστατεύουν από κάθε είδους καρκίνο και φροντίζουν να καθαρίζουν τους νεφρούς μας από τα άλατα.


Το πεπόνι από τη μεριά του, περιέχει περισσότερες θερμίδες, συγκεκριμένα 34 ανά 100 γραμμάρια.

Το κάλιο που μας χαρίζει, βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης την ίδια ώρα που η βιταμίνη C και η β- καροτίνη, μας εξασφαλίζουν ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα.

Συνεπώς, στην περίπτωση των δύο αυτών φρούτων σταμάτα να μετράς θερμίδες και απόλαυσε τα σε μεγάλες ποσότητες πριν το καλοκαίρι μας αποχαιρετήσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου