Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 23, 2018

Google Chrome: Τελικά η Ανώνυμη Περιήγηση δεν είναι τόσο ανώνυμη όσο νομίζουμε


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...



Όλοι γνωρίζουν πως η ανώνυμη περιήγηση στο Incognito Mode του Google Chrome δεν αποκρύπτει τα πάντα, αλλά σύμφωνα με έρευνα του οργανισμού Digital Content Next, μπορεί να είμαστε ακόμα πιο εκτεθειμένοι απ’ ότι νομίζουμε.

Την διαδικασία με την οποία η Google θα μπορούσε να συνδέσει την ταυτότητα του χρήστη με άλλες υπηρεσίες, όπως το Gmail, χρησιμοποιώντας τα cookies από την ανώνυμη περιήγηση, περιέγραψε ο Douglas Schmidt, καθηγητής του Πανεπιστημίου Vanderbilt.

Κάτι τέτοιο μπορέι να αποτραπεί μόνο εάν κάποιος δεν κάνει sign in με τον λογαριασμό του Google πριν χρησιμοποιήσει τον φυλλομετρητή.


Η αναφορά του καθηγητή Schmidt παραλείπει την πραγματική ή όχι αξιοποίηση αυτού του παραθύρου από την Google, επισημαίνοντας παράληλλα πως θεωρητικά είναι απολύτως εφικτή.
Ηίδια η εταιρία αρνήθηκε κατηγορηματικά τέτοιες πρακτικές.

Ένας εκπρόσωπος της Google, απαντώντας στο AdAge, επισήμανε πως το σύστημα δεν συνδέει την δραστηριότητα του χρήστη ενώ αυτός δεν είναι συνδεδεμένος σε λογαριασμό Google με τις πληροφορίες του ίδιου του λογαριασμού του, κατηγορώντας για μεροληψία την έρευνα του καθηγητή.

Η έξοδος από τον λογαριασμό Google πριν την είσοδο στην λειτουργία ανώνυμης περιήγησης συνίσταται πλέον ως ορθή πρακτική προσωπικών δεδομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου