Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 22, 2018

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΛΕΠΑΘΕΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΡΕΥΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ HARRY PRICE, ΤΟ 1936…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ο διάσημος Βρετανός ερευνητής ψυχικών φαινομένων και καθηγητής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, Harry Price, είχε μεταβεί στη
Ρίγα, ώστε να εξετάσει μια νεαρή κοπέλα δώδεκα ετών, ονόματι Ilga Kirps, που η περίπτωσή της αποτελούσε δυσεπίλυτο γρίφο για τους Λετονούς ψυχολόγους.

Harry Price (17/01/1881 – 29/03/1948)

Η Ilga Kirps ήταν τηλεπαθητική, αλλά η ισχυρή της τηλεπάθεια εκδηλωνόταν κυρίως απέναντι στη μητέρα της στον μέγιστο βαθμό. Κλεισμένη εντός ενός δωματίου, παντελώς απομονωμένη, η δωδεκάχρονη κοπέλα μπορούσε να επαναλαμβάνει λέξη προς λέξη ολόκληρο το κείμενο, το οποίο η μητέρα της διάβαζε σε άλλη οικία και σε απόσταση μεγαλύτερη των διακοσίων μέτρων, καθ’ υπόδειξη και υπό την αυστηρή επίβλεψη διακεκριμένων ψυχιάτρων.

Επίσης, η Ilga Kirps ήταν σε θέση να περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τις εικόνες, τις οποίες παρατηρούσε η μητέρα της σε κάποιον διαφορετικό και απομακρυσμένο χώρο, σαν να έβλεπε μέσα από τα μάτια της.

Όταν η Ilga ήταν εννέα ετών, επανέλαβε αυτολεξεί μια ολόκληρη επιστολή, ευρισκόμενη σε άλλο δωμάτιο, την οποία διάβαζε η μητέρα της την ίδια εκείνη ώρα, αλλά σε εντελώς άλλο χώρο του σπιτιού, απέχοντας η μία από την άλλη πολλά μέτρα.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 27/07/1936…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου