Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 04, 2018

Κρήτη: Συγκλονίζει η εικόνα σκελετωμένου σκυλιού που «λιώνει» κάτω από τον «καυτό» ήλιο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η συγκλονιστική αυτή φωτογραφία του άτυχου ζώου, στάλθηκε σε μέσα ενημέρωσης της Κρήτης, μεταξύ
αυτών και στο kriti24.gr.

Είναι από τη σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, «Άγγελοι με Σάλια» και πρόκειται για μία ανάρτηση που έχει γίνει, με έκκληση για βοήθεια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναφέρονται στην ανάρτηση, η φωτογραφία είναι από το χωριό Παναγιά Πεδιάδος.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται:

“Είναι αυτό το άτυχο σκυλί στην Παναγία Πεδιάδος. Στη θέση κεφάλες-Προφήτης Ηλίας.
Αν μπορεί κανείς που είναι κοντά να βοηθήσει.
Ο καημένος ούτε να γαυγίζει δεν έχει δύναμη…..
Φιλοζωική αν έχετε άκρες εκεί…..
Μέχρι αύριο μεθαύριο θα πεθάνει……
Είναι ένας λυκόσκυλος…..”

Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς με την πρώτη ματιά, ότι το άτυχο σκυλί είναι σκελετωμένο και καμπουριασμένο από τη δίψα και την ασιτία, ενώ περνά ένα πραγματικό μαρτύρια ατέλειωτες ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο.

Όπως γράφει το cretalive.gr, μέλη του σωματείου “Κιβωτός του Μίνωα” και του Α.Τ. Αρκαλοχωρίου αξιοποιώντας πληροφορίες που δόθηκαν από την ΖΩΟΦΙΛΗ ΔΡΑΣΗ, έφτασαν τελικά στο σημείο, όπου διαπίστωσαν ότι το άτυχο ζώο, μαζί με άλλα δύο των οποίων τα ίχνη βρήκαν, είχαν εξαφανιστεί.

Ανήκαν σε κτηνοτρόφο της περιοχής, ο οποίος είχε εξαφανιστεί και ο ίδιος. Βρήκαν όμως εκεί όλα τα σχετικά του μόνιμου δεσίματος και της άθλιας κατάστασης των τριών ζώων.

Τα σκυλιά ήταν μόνιμα δεμένα με σύρμα (τέλι) γύρω από το λαιμό και όχι λουρί. Το σύρμα υπάρχει ακόμα κομμένο στο τόπο που τα δύστυχα ζώα ήταν δεμένα.

Τα πάντα έχουν φωτογραφηθεί από τους αστυνομικούς και με κατάθεσή τους σχηματίζεται αυτόφωρη δικογραφία κατά του ιδιοκτήτη των ζώων.

Με εντολή του Διοικητή του Α.Τ. Βιάνου, υπάρχει έρευνα και δίωξη σε εξέλιξη για την σύλληψη του κτηνοτρόφου και την εύρεση των τριών ζώων.

Η Ζωόφιλη Δράση καλεί όποιον, από το χωριό Παναγιά, ξέρει που βρίσκονται τα ζώα, ας ενημερώσει άμεσα στην ΖΩΟΦΙΛΗ ΔΡΑΣΗ, με τη διασφάλιση της εχεμύθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου