Επειδή κάποιοι αδελφοί δυσκολεύονται να πιστέψουν το γεγονός της έκτακτης εμφάνισης του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ σε προσκυνητή έξω από το ΠΡΩΤΑΤΟ στις Καρυές πριν λίγες ημέρες ( περίπου κοντά εκεί που ξεκινούσε να γίνει το κρίσιμο δημοψήφισμα στα Σκόπια) και λογικό είναι να αμφιβάλλουν.
Όμως η είδηση αυτή χαροποίησε και προβλημάτισε πνευματικά πολλούς αγιορείτες πατέρες από την ΠΑΝΑΓΟΥΔΑ μέχρι την ΚΑΨΑΛΑ αλλά και από τις Καρυές μέχρι τον Ακροάθωνα.
Το γεγονός όπως μας μεταφέρθηκε έχει ως εξής:
« Πριν λίγες μέρες ένας συμπολίτης μας από τα μέρη της Στερεάς Ελλάδος αποφάσισε να πάει για πρώτη φορά να προσκυνήσει στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ.
Η σύζυγος του προβληματισμένη από αυτά που λέγονται και γράφονται στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο σχετικά με τις προρρήσεις του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ, παρακάλεσε τον άνδρα της να ρωτήσει τους Αγιορείτες Πατέρες ;
Με το που φτάνει ο προσκυνητής αυτός στις Καρυές, κάπου ξέκοψε από την παρέα των φίλων του που τον συνόδευαν.
Πιθανώς εκεί λίγο έξω από το ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ στο ΠΡΩΤΑΤΟ.
Εκεί συναπάντησε ένα μοναχό ηλικιωμένο, φυσικά άγνωστο του, που με οικειότητα τον χαιρέτισε και του είπε:
-« παιδί μου έρχεται μεγάλο ΚΑΚΟ στον κόσμο»
-« η Ελλάδα θα σωθεί, αν μετανοήσει»
Ο προσκυνητής του ανταπάντησε έκπληκτος :
-« Γέροντα μια στιγμή να φωνάξω την παρέα μου , να πείτε αυτά που μου είπατε και σε αυτούς»
Τότε έστρεψε το βλέμμα του για να φωνάξει τους φίλους του, αλλά μόλις το ξαναγύρισε στον άγνωστο του Γέροντα, αυτός είχε εξαφανιστεί.
Τέλος πάντων είπε .. δεν πειράζει και ανακοίνωσε στην παρέα του αυτά που άκουσε από τον Μοναχό.
Όμως το φωτεινό πρόσωπο του άγνωστου ΓΕΡΟΝΤΑ αποτυπώθηκε στο μυαλό του.
Μπαινοβγαίνοντας ο προσκυνητής αυτός στα καταστήματα με τα εκκλησιαστικά είδη στις Καρυές ,ξανα έβλεπε το πρόσωπο αυτό που το είχε φρέσκο πάνω στις εικόνες του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ που διέθεταν τα καταστήματα.
Και μονολογούσε
-« μπα ιδέα μου είναι»
Αλλά το μυαλό του δεν μπορούσε να ξεκολλήσει από την απρόσμενη αυτή συνάντηση.
Φυσικά ούτε μπορούσε να αποκαλύψει τους λογισμούς του στους φίλους του για να μην τον πουν « πειραγμένο»
Όμως ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ, όπως μας είπαν οι Αγιορείτες δεν βράδυνε να αποκαλύψει σε αυτόν την αλήθεια του γεγονότος.
Την επόμενη ημέρα της διαμονής του στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ έλαβε ένα τηλεφώνημα από την θυγατέρα του που σπουδάζει σε Ελληνικό περιφερειακό Πανεπιστήμιο.
Η ίδια η κόρη του που δεν γνώριζε ότι ο πατέρας της έφυγε εκείνες τις ημέρες με την παρέα του στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ για προσκύνημα , του είπε στο τηλέφωνο:
-« μπαμπά εχθές το βράδι παρακαλούσα στην προσευχή μου να λυθούν κάποια προβλήματα που έχω με την Σχολή »
« όταν κοιμήθηκα είδα στον ύπνο μου ένα γλυκούλη παππούλη μοναχό και μου είπε :
-Κόρη μου θα σε βοηθήσω, είμαι ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ, οι γονείς σου με επικαλούνται , άλλωστε σήμερα το πρωί συνάντησα τον πατέρα σου στις Καρυές»
-Πάτερα αυτό που μου είπε ο ΑΓΙΟΣ αληθεύει;»
Η πληροφορία ήδη αυτή διαδίδεται με ταχύτητα στους Ρώσους χρήστες του διαδικτύου.
Οι Ρώσοι που ευλαβούνται ιδιαιτέρως τον ΟΣΙΟ ΠΑΙΣΙΟ τον Αγιορείτη φαίνεται να προβληματίζονται από την φράση του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ ότι « έρχεται μεγάλο κακό στον κόσμο.»
Οι Ρώσοι ήδη εξέλαβαν το μήνυμα του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ και προσπαθούν να το αξιολογήσουν.
Άλλωστε το μήνυμα ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ που εξέπεμψε ο ΟΣΙΟΣ είναι ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ γιατί η μεγάλη παρρησία του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ επισκιάζει τα σημερινά γεωπολιτικά δρώμενα.
Αυτά που δίνουν αυτή την στιγμή τα ρωσικά ΜΜΕ και τα χαρακτηρίζουν ως ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΝΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου