Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 12, 2018

«Μακεδονική» Oρθόδοξη Εκκλησία Με Έδρα Την Πέλλα Ζητούν Οι Σκοπιανοί! Οι Προεκτάσεις Της Συμφωνίας Των Πρεσπών

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σύμφωνα με αποκλειστικές πηγές της εφημερίδας Εστίας, οι «Ελλήνες» φιλοσκοπιανοί προετοιμάζουν το έδαφος για την δημιουργία
«Μακεδονικής» εκκλησίας στο Νομό Πέλλας.



Συγκεκριμένα ο γνωστός για την δράση του Τσαρκνιάς, φέρεται σύμφωνα με την εφημερίδα να έχει προλειάνει το έδαφος για να καταθέσει εντός ημερών αίτηση στις ελληνικές αρχές για την δημιουργία «Μακεδονικής εκκλησίας» με έδρα την Αριδαία στο Νομό Πέλλης.

Kατηγορεί την Ελλάδα για εθνικισμό, την ίδια ώρα που μιλάει για μεγάλη Μακεδονία μέχρι τον Όλυμπο, χαρακτηρίζει «τουρκόσπορους» τους Πόντιους και τους Μικρασιάτες της βόρειας Ελλάδας και διεκδικεί αποκλειστικά το δικαίωμα να κατάγεται από το Μέγα Αλέξανδρο και το Βουκεφάλα.

Tο 2001 ξεκίνησε στην Αριδαία την αυθαίρετη κατασκευή της εκκλησίας της Αγίας Ζλάτκα, την οποία και όρισε ως έδρα της επισκοπής του, με την σημαία του δεκαεξάκτινου ήλιου της Βεργίνας να κυματίζει στην είσοδο.

Η Συμφωνία των Πρεσπών λοιπόν άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου, καθώς η αναγνώριση από την Ελλάδα της «μακεδονικής γλώσσας” και της «μακεδονικής εθνότητας” θα έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία από το πουθενά, μιας δεύτερης Εθνικής μειονότητας


Μάλιστα η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, τονίζει ότι το όλο θέμα σχετίζεται και με την τύχη του κτήματος Προμπονά και του Πατριαρχείου, αναφέροντας ότι οι Σκοπιανοί θα βασιστούν και στο γεγονός ότι «εφόσον το Φανάρι δεν χρειάζεται άδεια για την ίδρυση εκκλησίας στην ελληνική επικράτεια , τότε γιατί να χρειαστούν αυτοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου