Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 04, 2018

«Οι Κάτοικοι Της Γης Είναι Δύο Ειδών, Εκείνοι Με Μυαλά, Αλλά Χωρίς Θρησκεία, Και Εκείνοι Με Θρησκεία, Αλλά Χωρίς Μυαλά» Al-Ma’arri Άραβας Φιλόσοφος

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Υπάρχουν θέματα ταμπού το άγγιγμα των οποίων θεωρείται ασέβεια, αμαρτία, έγκλημα που επισύρει τιμωρίες, από τιμωρία και φυλακή μέχρι την ‘κόλαση’ και την πυρά, τις οποίες επιβάλλουν οι φύλακες των ταμπού, τα σκοταδιστικά και τα εξουσιαστικά ιερατεία, στους ασεβείς
.

Παράλληλα υπάρχουν καταστάσεις που προκαλούνται από τα ταμπού των θρησκειών που επιφέρουν την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση τον λαών, τον εκτοπισμό και θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων, πράγμα που επιβάλλει την απομυθοποίηση των θρησκευτικών ταμπού.

Κάποιοι, ανήκοντες σε θρησκευτικά ιερατεία, αφορίζουν, καταδικάζουν, φυλακίζουν, ακόμα και δολοφονούν, όσους ξεπερνούν τον Φόβο και συνεπείς στην συνείδησή τους τολμούν να αναζητήσουν την αλήθεια, βάζοντας σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή τους!

Σ’ αυτούς, τους τολμηρούς χρωστάμε άνθρωποι και ανθρωπότητα, τις όποιες κοινωνικές κατακτήσεις και την ελευθερία σκέψεις και λόγου που υπόσχεται έναν καλύτερο κόσμο, τον κόσμο της αλήθειας και κοινωνικής ισότητας.

Σεβαστές οι δοξασίες και η πίστη του καθενός, φτάνει να είναι δικές του και όχι προϊόν φόβου και αγνιας και να μην τις καθιστούν τα ιερατία μέσω οικονομικής, κοινωνικής, πνευματικής και πολιτικής εκμετάλλευσης.

Επειδή όμως κανένας δεν επέλεξε την θρησκεία και την πίστη του, αλλά του επιβλήθηκε από τα σκοταδιστικά και τα εξουσιαστικά ιερατεία, σε ηλικία που δεν μπορούσε να κρίνει και να επιλέξει να πιστεύει ή να μην πιστεύει σε κάτι, γι αυτό η αναζήτηση της αλήθειας αποτελεί σήμερα, στον 21ο αιώνα πρώτη προτεραιότητα στην αναζήτηση της εξόδου από τους μύθους της ιουδαιοχριστιανικής βαρβαρότητας.

Στέργιος Ζαγκλάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου