Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 24, 2018

«Black Friday»: Πανζουρλισμός! – Ουρές και ξύλο σε όλο τον κόσμο (φωτο – βίντεο)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...



Η Black Friday είναι γεγονός! Το εκπτωτικό παραλήρημα πλημμύρισε τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου και το καταναλωτικό κοινό έκανε τα πάντα για μια καλύτερη θέση στις ουρές χιλιομέτρων που δημιουργήθηκαν έξω από πολυκαταστήματα.

Όταν λέμε ότι έκαναν τα πάντα, το εννοούμε! Η υπομονή δεν έχει θέση αυτή τη μέρα. Μάλλον αντικαθίσταται από τη λέξη αναμονή που διαρκεί αρκετές ώρες.

Το σύνηθες φαινόμενο και παράδοση πλέον, θέλει τους τρελαμένους καταναλωτές να περιμένουν το πολυπόθητο opening από το προηγούμενο βράδυ. Η αϋπνία σε όλο της το μεγαλείο δηλαδή, με έπαθλο μια θέση πιο μπροστά στη σειρά που δημιουργείται.



Οι ώρες περνούν βασανιστικά και μόλις τα στόρια ανοίξουν και οι securities κάνουν το νεύμα, συμβαίνει το… μοιραίο!

Η λέξη πανικός ίσως είναι λίγη για να περιγράψει αυτό που επικρατεί. Το οργισμένο πλήθος ορμά με μανία στα καταστήματα και δεν υπολογίζει τίποτα. Σπρωξίματα, ουρλιαχτά, κλοτσιές, όλα με τον κίνδυνο όλοι να ποδοπατηθούν να είναι πιο πιθανός από ποτέ. Ποιός νοιάζεται όμως; Όλοι κοιτούν το στόχο, τα προϊόντα και τίποτα άλλο. Περίμεναν αυτή τη μέρα έναν ολόκληρο χρόνο και δε θα υπολογίσουν τίποτα!

Ας είμαστε όμως δίκαιοι. Στις ΗΠΑ, τη Βρετανία και αρκετά ακόμη μεγάλα κράτη του κόσμου οι προσφορές είναι πραγματικά μεγάλες. Στην Ελλάδα δεν μπορούμε να το νιώσουμε και πολύ γιατί η μόδα της Black Friday δεν μπορεί να συγκριθεί με του εξωτερικού.

Το σκηνικό επαναλήφθηκε και φέτος

Στις ΗΠΑ, με κέντρο τη Νέα Υόρκη και το Μανχάταν το χάος της Black Friday είναι σχεδόν ετήσια ρουτίνα.




Στην Ισπανία οι ουρές δεν πήγαν πίσω, με εκατοντάδες κόσμο να εξαντλεί την υπομονή του με έπαθλο τις προσφορές.



Και στο Γιοχάνεσμπουργκ όμως, τα πράγματα δεν πήγαν πίσω. Το πλήθος έξω από πολυκαταστήματα φλέρταρε ανά πάσα στιγμή με το ατύχημα, σπρώχνοντας με μανία ο ένας τον άλλο.
Και παρατηρώντας τα αποσπάσματα δίνουν όλοι τους την εντύπωση πως παλεύουν να μπουν πρώτοι λες και κάποιον τίτλο θα πάρουν. Πανηγυρίζουν σαν παιδιά με τις γροθιές υψωμένες και ξεχύνονται στους ασφυκτικά γεμάτους διαδρόμους.
 


Σε ορισμένες χώρες πάντως όπως η Ρωσία, αλλά και συγκεκριμένα καταστήματα ανά τον κόσμο, η «Μαύρη Παρασκευή» θα διαρκέσει και το Σάββατο, σύμφωνα με ανακοίνωση των ίδιων.

«Let the shopping begin»… και του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου